Spojte se s námi


Bundesliga

Nejlepší střelci v top 5 ligách? Vládne Lewandowski, Benzema je nejproduktivnější. Vysoko i Schick

Ačkoliv se v dnešním moderním fotbale hledí na spoustu statistik, ta hlavní se zřejmě nikdy nezmění. A to jsou vstřelené góly. Kdo je na tom nejlépe skrz top 5 světových lig?

Publikováno

dne

Ačkoliv se v dnešním moderním fotbale hledí na spoustu statistik, ta hlavní se zřejmě nikdy nezmění. A to jsou vstřelené góly. Kdo je na tom nejlépe skrz top 5 světových lig?

Asi nikoho nepřekvapí, kdo je na čele střeleckých žebříčků. Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov nastřílel úchvatných 31 gólů a nikdo se k němu ani neblíží. Útočí tak na překonání svého 41brankového rekordu z minulé sezóny.

Na druhém místě se nachází Karim Benzema z Realu Madrid. Francouz hraje v životní formě a v produktivitě je ze všech hvězd nejlepší. Ke 22 brankám totiž přidal 11 asistencí, Lewandowski ke 31 gólům dodá jen jednu asistenci.

O třetí příčku se dělí dva střelci ze Serie A. Dušan Vlahovič z Juventusu a Ciro Immobile nasázeli shodně 21 branek. Při pohledu na další umístění zalije české fanoušky hrdost.

O pátou příčku se totiž s Mohamedem Salahem dělí Čech Patrik Schick. Egyptaň má ale navrch v asistencích, kterých oproti Schickově jediné nasbíral 10.

1. Robert LewandowskiBayern Mnichov31 gólů1 asistence
2. Karim BenzemaReal Madrid22 gólů11 asistencí
3. Dušan VlahovičJuventus/Fiorentina21 gólů3 asistence
Ciro ImmobileLazio21 gólů2 asistence
5. Mohamed SalahLiverpool20 gólů10 asistencí
Patrik SchickLeverkusen20 gólů1 asistencí
7. Wissam Ben YedderMonako17 gólů4 asistence
8. Erling HaalandBorussia Dortmund16 gólů5 asistencí
Martin TerrierRennes16 gólů0 asistencí
10. Kylian MbappéPSG15 gólů10 asistencí

Střelců s 15 góly na kontě je více, Mbappé je ale nejproduktivnější. Christopher Nkunku z Lipska k 15 gólům přidal 9 asistencí, stejný počet branek nasbírali ještě Anthony Modeste z Kolína nad Rýnem, Tammy Abraham z AS Řím a Giovanni Simeone z Verony.

Překvapením je, že po dlouhých letech se mezi deseti nejlepšími střelci nenacházejí hegemoni poslední dekády Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Ani jednomu nevyšel letní přestup podle představ, co se týče čísel, je na tom ale Portugalec rozhodně lépe.

Ronaldo nastřílel v Premier League 12 gólů, Messi má v Ligue 1 na kontě pouhé 2 ligové branky. Větší příspěvěk by se dal čekat také u Harryho Kanea (12) či Neymara (5).

Zdroj: La Liga, Premier League, Ligue 1, Bundesliga, Serie A

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.