Spojte se s námi


Fotbal

Bayern v Lize mistrů nastoupí proti Salzburgu. Zaútočí Lewandowski na Ronaldův rekord?

Ačkoliv se Salzburg rozhodně nedá podceňovat, tohle osmifinále rozhodně patří k těm nejjasnějším. Bayern Mnichov si jde mohutně za svým a rakouský mistr mu v tom zřejmě nezabrání. Zajímavé bude sledovat, jak si povede Robert Lewandowski.

Publikováno

dne

Ačkoliv se Salzburg rozhodně nedá podceňovat, tohle osmifinále rozhodně patří k těm nejjasnějším. Bayern Mnichov si jde mohutně za svým a rakouský mistr mu v tom zřejmě nezabrání. Zajímavé bude sledovat, jak si povede Robert Lewandowski.

Bayern je naprosto tradiční celek Ligy mistrů, kterou ovládl už šestkrát. Takřka pravidelně se dostává do poslední fáze turnaje, loni však vypadl už ve čtvrtfinále.

Letos se tak bude chtít vrátit opět mezi čtyři nejlepší, začátek play-off má poměrně pozvolný. Narazí totiž na Salcburk. Ten hraje sice atraktivním stylem, v Rakousku bezpečně vládne, ale mnichovský gigant je ještě o level výše.

Co se týče otázek, kdo je favoritem a kdo postoupí, tam takřka není co řešit. Proto se pojďme zaměřit na jinou věc. Robert Lewandowski totiž sahá po unikátním rekordu.

Králem Ligy mistrů je bezpochyby Cristiano Ronaldo. Nastřílel v ní nejvíce branek, nejvíckrát jí vyhrál, drží v ní nespočet rekordů. O jeden teď však může přijít, brousí si totiž na něj zuby polský sniper.

A to je počet nastřílených gólů v jedné sezóně Ligy mistrů. Tento rekord drží Portugalec se 17 brankami z ročníku 2013/14. Druhé místo? Cristiano Ronaldo se 16 brankami ze sezóny 2015/16. Třetí místo? Opět portugalský fenomén, tentokrát společně s Lewandowskim s 15 zásahy.

Jenže Lewandowski nasázel v základní skupině za 6 zápasů už 9 branek. Do rekordu mu tak zbývá vstřelit 8 gólů, což v jeho schopnostech rozhodně je. Samozřejmě záleží na tom, jak daleko Bayern dojde, ovšem pokud se dostane alespoň do semifinále a Lewandowskimu nezvlhne střelecký prach, můžeme přepisovat historii.

Ronaldo tehdy v sezóně 2013/14 taktéž nastřádal 9 gólů ve skupině. Následně se v osmifinále se Schalke trefil čtyřikrát, jeden gól přidal proti Dortmundu ve čtvrtfinále, při odvetě byl šetřen. V semifinále proti Bayernu připsal dva zářezy a trefil se i ve finále proti Atléticu Madrid. 11 zápasů, 17 gólů, 5 asistencí. Neskutečný počin, na který teď míří Lewandowski.

Pokud se útočník Bayernu rozstřílí i ve vyřazovací části, bude se Ronaldův rekord otřásat v základech. A je jisté, že někdě v hlavě to polský střelec mít bude.

Zdroj: UEFA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.