Spojte se s námi


La Liga

Zinedine Zidane dosáhl stého vítězství na lavičce Realu Madrid

Publikováno

dne

Nedělní vítězství Realu Madrid proti Malaze 1-2 znamenalo sté vítězství Zinedine Zidana na lavičce Realu Madrid. Na toto jubileum navíc potřeboval pouze 140 utkání.

140 zápasů – 100 výher – 25 remíz – 15 proher – 371 vstřelených gólů – 147 inkasovaných gólů – 71.4% procent vítězství.

Ne nadarmo mnozí experti tvrdí, že francouzská fotbalová hvězda je jako trenér ještě úspěšnější, než jako hráč.

Do Realu Madrid přišel Zidane v lednu 2016 a hned v první sezóně se mu podařilo zvítězit v Lize mistrů. V další sezóně byl Real Madrid ještě lepší a jako první tým novodobé éry Ligy mistrů dokázal tuto trofej obhájit. Co víc, letos je Real Madrid už v semifinále a jsou velkými favority na vítězství i letos.

Co však za tímto velkým úspěchem stojí?

Nejlepší hráč všech dob Cristiano Ronaldo

Zinedine Zidane přišel na Santiago Bernabéu v dobu, kdy byl Cristiano Ronaldo v nejlepších letech (zkušený a stále s velkou chutí vyhrávat) a podle mého názoru potřeboval vůdce, který ho převyšuje a umí vyhrávat velké trofeje, což Zizou určitě je!

Realu Madrid se na podzim moc nedařilo a málokdo by věřil, že se přes tak těžký los dostanou až do semifinále, avšak právě tady se ukázala Ronaldova velikost, který od 21. ledna nastřílel 25 gólů a všem dal jasně najevo, kdo že je tady nejlepší!

Velký vůdce Sergio Ramos

Sergio Ramos nejen, že dokáže bránit útočné výpady soupeřů, ale v důležitých chvílích sám góly střílí. Ve 557 zápasech jich vstřelil 72, což je na stopera skvělé číslo.

Co je však ještě důležitější je to, že právě na Ramosovi jsou ty chvíle, kdy je soupeř přehrává a tým potřebuje oživit, připomenout za jaký tým bojují a jaký symbol tluče v jejich srdci.

Právě v těchto chvílích je správný kapitán tolik potřeba, stejně jako správný trenér a nekompromisní střelec, na kterého se prostě můžete spolehnout! To jsou podle mého názoru tři hlavní faktory úspěchů, které budou dlouhé roky k nepřekonání!

A Real Madrid bude po odchodu těchto dvou velkých hráčů zase nějaký čas hledat ty své správné vůdce…

Komplexnost celého týmu

Samozřejmě bych nerad ukončil tento článek bez toho, že bych nezmínil i další faktory, bez kterých by to ani s Ramosem a Ronaldem nešlo.

Aktuálně nejlepší krajní beci na světě. Tak nějak by se určitě dala popsat dvojice Marcelo – Carvajal, kteří zápas od zápasu podávají stabilně skvělé výkony a jejich kondice je neuvěřitelná. Mnohdy právě v nastaveném čase byla jejich aktivita klíčovým faktorem vítězství.

Střed hřiště Kroos – Casemiro – Modrič. S takovou technickou silou si můžete být jistí, že vám bude střed hřiště patřit a dokážete v zápase diktovat tempo hry podle vaší potřeby. Mnohdy to nevypadá a hra Realu Madrid je kritizovaná za pasivitu. Avšak pokud si hru Bílého baletu rozeberete dopodrobna, dá se nad jejich taktickou genialitou rozplývat celé hodiny.

Celý tým funguje jako jeden muž a téměř vždy se jim v poslední době dařilo nechat hrát soupeře tehdy, když potřebovali a jakmile přišel jejich moment, útočníci Realu v čele s Ronaldem zasadili soupeři smrtící úder! Mnozí si pak řeknou, že soupeř Bílý balet celou dobu tlačí a pak dostanou z jednoho útoku gól, avšak tomu předcházelo spoustu skrytých a pečlivě provedených úkonů, díky kterým rok, co rok sbírají trofeje.

V Realu Madrid se nyní zkrátka sešla úžasná generace hráčů a všech ostatních, kteří mají vítězství zakódováno hluboko v DNA.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.