Spojte se s námi


Fotbal

Souček odjel z Leedsu bez gólu. Jak si vedli čeští reprezentanti proti týmu Marcela Bielsy?

West Ham na Elland Road zvítězil 2:1 a stále se drží u špice tabulky. Tomáš Souček byl v zápase při chuti, ale gólu se nedočkal. Jednou sice míč do sítě dopravil, ale branku posléze odvolal VAR. Jak si čeští reprezentanti v zápase vedli?

Publikováno

dne

West Ham na Elland Road zvítězil 2:1 a stále se drží u špice tabulky. Tomáš Souček byl v zápase při chuti, ale gólu se nedočkal. Jednou sice míč do sítě dopravil, ale branku posléze odvolal VAR. Jak si čeští reprezentanti v zápase vedli?

Manažer David Moyes do základní sestavy postavil ostřílené a sehrané hráče. To znamená, že do utkání nastoupili pouze Vladimír Coufal a Tomáš Souček (z českých reprezentantů).

Alex Král na svoji premiéru v Premier League stále čeká. V utkání Anglického ligového poháru však ukázal, že na další velký test je připravený.

Do zápasu vstoupili lépe Kladiváři, ale dvě velké šance zneškodnil skvělý brankář Meslier. Poté začali úřadovat domácí! První povedený pokus Dallase zneškodnil Fabiański. Na další ránu z kopačky Brazilce Raphinhy už byl ale krátký a domácí šli do vedení.

Dominance Leedsu pokračovala a Raphinha mohl přidat druhý gól, ale nastřelil tyč. V druhém dějství West Ham vyrovnal. Po standardní situaci dorazil míč do prázdné branky Souček, jenže jeho gólu předcházel faul Antonia na brankáře Mesliera.

Český středopolař se dostal do šance ještě o pár minut později, po rohovém kopu hlavičkoval mezi tři tyče Leedsu, jenže Meslier vytáhl bravurní zákrok a hlavičku českého čahouna zneškodnil. O pár minut později stálo při West Hamu velké štěstí, ve vyložené šanci se ocitl Klich, ale branku těsně minul.

Srovnání Kladivářů přišlo po dvojité teči a odrazu od pozadí Firpa. Pro Leeds velice nešťastný vlastní gól, brankář Meslier s tím nemohl nic dělat. A aby nebylo pro Leeds smůly málo, tak v 90. minutě ukázal svojí nesmírnou kvalitu hrotový útočník Antonio, který přešel přes obránce a následně obstřelil Mesliera. West Ham a čeští reprezentanti si tak z Elland Road vezou plný bodový zisk!

Výkony Vladimíra Coufala a Tomáše Součka

Vladimír Coufal byl dle prestižního serveru WhoScored vůbec nejlepším členem obrany West Hamu, dostal rating 7,01. Během utkání měl 60 dotyků s míčem, jeho úspěšnost přihrávek sahala k 83 %.

Dále si připsal 3 klíčové přihrávky, ze kterých mohl West Ham ohrozit branku soupeře, udělal jeden úspěšný driblink, vyhrál jeden hlavičkový souboj a byl dvakrát faulován. Co se defenzivních úkolů týče, tak jednou získal v osobním souboji míč pro Kladiváře a zblokoval dvě střely Leedsu.

Tomáš Souček mohl být jednou z hvězd zápasu, ale střelecká radost nepřišla, i proto není známka od WhoScored kdovíjaká. 6,3 je však stále lehký nadprůměr, reprezentační kapitán byl nicméně v minulé sezóně většinou hodnocen vyššími čísly.

Souček měl v zápase 42 dotyků s míčem, jeho úspěšnost přihrávek byla na krásných 86 % a vyhrál 4 hlavičkové souboje (nejvíce z WHU).

V ofenzivní činnosti mu statistiky přisoudily jeden střelecký pokus, což byla hlavička vychytaná Meslierem. V obranné fázi hry dokázal Souček získat jeden míč do držení svého týmu po osobním souboji a jednou úspěšně zachytil přihrávku soupeře.

Zdroje: WhoScored, West Ham United FC

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.