Spojte se s námi


Fotbal

Koeman odešel z tiskové konference po prohlášení: Musíme si poradit bez peněz, nečekejte v LM zázraky

Fanoušci Barcelony zažívají pořádné peklo. Jejich milovaný klub sráží jedna rána za druhou, trenér Ronald Koeman je v dost nezáviděníhodné situaci. Na tiskové konferenci tak nereagoval na žádné otázky novinářů, pouze přečetl připravené prohlášené a sál opustil.

Publikováno

dne

Fanoušci Barcelony zažívají pořádné peklo. Jejich milovaný klub sráží jedna rána za druhou, trenér Ronald Koeman je v dost nezáviděníhodné situaci. Na tiskové konferenci tak nereagoval na žádné otázky novinářů, pouze přečetl připravené prohlášené a sál opustil.

Barcelona minulý týden ostudně podlehla na domácím hřišti Bayernu poměrem 0:3, v pondělí zase opět na Camp Nou jen remizovala s Granadou, když vyrovnávala až v 90. minutě.

Místo pohledné tiki-taka se trenér Koeman v posledních zápasech uchyluje k nakopávaným míčům do vápna, na hrotu operuje vysoký De Jong, proti Granadě se k němu ke konci zápasu připojili stopeři Piqué a Araujo. A to se fanouškům nelíbí.

Před čtvrtečním duelem s Cádizem přišel Koeman na tiskovou konferenci poněkud rozladěn. Vůbec neodpověděl na otázky novinářů, pouze přečetl tříminutové prohlášení a odešel.

Koemanovo prohlášení:

„Dobrý den všem. Klub je se mnou, jako trenérem, v situaci rekonstrukce. Finanční situace klubu je vázána na sportovní úspěchy a naopak. To znamená, že my musíme rekonstruovat náš tým bez velkých finančních investic. A to vyžaduje čas.

Dnešní talenti mohou být za pár let světové hvězdy. To dobré na rekonstrukci týmu je, že mladí hráči dostanou příležitosti, jako je měli svého času Xavi a Iniesta, ale je k tomu potřeba trpělivost. Umístit se v horních patrech tabulky La Ligy by byl úspěch.

Evropský fotbal je skvělá škola pro tyto mladé talenty. V Lize mistrů nemůžete očekávat zázraky. Na prohru proti Bayernu Mnichov z minulého týdne musíte nahlížet z této perspektivy. Proces, ve kterém se tato soupiska nachází, si zaslouží být plně podporován, musíme věřit naší cestě a procesu, který tu vytváříme.

Já vím, že média znají tenhle proces. Není to poprvé v historii Barcelony, co se tohle děje. Počítáme s vaší podporou v těchto těžkých časech. My, jako hráči a trenéři, jsme velice spokojení s velkou podporou našich fanoušků, jakou jsme zažili v domácím utkání proti Granadě. Visca el Barça, díky že jste přišli.“

Zdroj: FC Barcelona

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.