Spojte se s námi


Fotbal

Souček: V Maďarsku jsem hrál po roce a půl před fanoušky, těším se na stejnou atmosféru v Premier League

Do nové sezóny vstoupí jako nejlepší hráč Kladivářů z uplynulého ročníku. Záložník West Hamu se před startem nového ročníku anglické ligy nejvíce těší na návrat fanoušků do fotbalových svatostánků.

Publikováno

dne

Do nové sezóny vstoupí jako nejlepší hráč Kladivářů z uplynulého ročníku. Záložník West Hamu se před startem nového ročníku anglické ligy nejvíce těší na návrat fanoušků do fotbalových svatostánků. Souček a spol. budou obhajovat se svým týmem 6. místo z minulého ročníku.

Tomáš Souček se nemůže dočkat nové sezóny Premier League, a to i s přítomností fanoušků. Podporu příznivců si okusil během sobotní generálky, kdy West Ham porazil Atlantu 2:0. Zápas navštívilo celkem 30 tisíc fanoušků.

Český záložník odešel do londýnského týmu v roce 2020 během zimního přestupového období. Souček se v klubu dokázal prosadit a West Ham na něj následně uplatnil opci, čímž se toto angažmá proměnilo v trvalý přestup.

Zatímco po příchodu ze Slavie bojoval o setrvání v Premier League, v minulém ročníku pomohl Kladivářům až do evropských pohárů a vyhrál klubové ocenění pro hráče sezony. Odehrál všech 38 ligových zápasů a s deseti brankami se stal nejlepším střelcem týmu.

Úspěšný byl následně i s českým týmem na EURO 2020, kde patřil k nejlepším hráčům týmu a napomohl k cennému postupu do čtvrtfinále. Nyní je připraven navázat na předchozí úspěšnou sezónu ve West Hamu.

Souček měl jen několik příležitostí zahrát si v Premier League před plnými stadiony. Navíc pouze jednou na domácím hřišti, poté celý svět zasáhla koronavirová pandemie a vstup fanouškům do hlediští byl znepřístupněn.

„Nebudu lhát, nejvíce se v této sezoně těším, až budu moci hrát před diváky, protože mi jejich přítomnost strašně chyběla. Fotbal s nimi není stejný jako bez nich,“ přiznává Tomáš Souček v rozhovoru pro klubový web.

„Hrál jsem například krásný zápas na Euru 2020 v Maďarsku před 60-70 tisíci příznivců. Bylo to asi po roce a půl, co jsem hrál před fanoušky. Těším se na každý zápas Premier League s podobnou atmosférou,“ říká český reprezentant.

Souček se vrátil do týmového tréninku zhruba 10 dní po vypadnutí české reprezentace na EURU 2020. V přípravě proti Atalantě se vrátil na svou oblíbenou pozici v záloze a odehrál 60 minut.

„Cítil jsem se dobře. Měl jsem krátkou dovolenou v Česku. Ikdyž jsem měl pouze dvoutýdenní pauzu, tak věřím, že na start Premier League budu adekvátně připraven. Jsem plný energie. V mé zemi máme obvykle pouze 2 dvoutýdenní pauzy na odpočinek během celé sezóny. Tato pauza mi rozhodně stačila a těším se, až zase uvidím spoluhráče. Jsem šťastný, že jsem zase zpět,“ je tradičně natěšený Souček.

West Ham vstoupí do nového ročníku Premier League již tuto neděli. V St. James Parku jej přivítá domácí Newcastle.

Zdroj: West Ham United

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.