Spojte se s námi


Fotbal

Jaké jsou reakce na zápas Anglie s Českem?

V základní skupině Eura sehrála česká reprezentace poslední zápas s favorizovanou Anglií. Angličané potvrdili roli favorita a ve Wembley vyhráli těsným rozdílem 1:0. Jak zápas vnímá fotbalová veřejnost?

Publikováno

dne

V základní skupině Eura sehrála česká reprezentace poslední zápas s favorizovanou Anglií. Angličané potvrdili roli favorita a ve Wembley vyhráli těsným rozdílem 1:0. Jak zápas vnímá fotbalová veřejnost?

Zdroj: West Ham United FC

Porážka a vítězství Chorvatů ve Skotsku (3:1) nás ve finálovém součtu odsunula na třetí místo základní skupiny. Díky zisku 4 bodů však postupujeme do osmifinále ze třetího místa.

Fanoušci i experti sepsuli výkony obou týmů především ve druhém poločase. Anglie si během druhého dějství nevypracovala, ani jednu gólovou šanci. I přes oku nelahodící výkon si však naši reprezentanti zaslouží pochvalu.

Většina velkých médiích nás před turnajem pasovala do role největších outsiderů skupiny. A porážka s Anglií 0:1? Co bychom chtěli víc? Dle serveru Transfermarkt je celková tržní hodnota kádru české reprezentace 186 milionů euro. Angličané mají hvězdami nabitý kádr jehož cena je 1,26 miliardy euro.

Reakce na zápas Anglie vs. Česko

„Potřebuješ vyrovnat a až do 85. minuty hraješ s 3 defenzivníma záložníkama. Víc asi netřeba dodávat…,“ kritizoval Neobjektivní Novinář.

„Jediné pozitivum je vykartování Bořila,“ napsal jeden z diskutujících na Twitter.

„Potřebuješ vyrovnat a v 91. vymete Král pavučinu… škoda že ne v bráně, ale na půdě pod střechou,“ přidal se ke kritizování další z fanoušků.

Kritika se na sociálních sítích nevyhýbá ani Anglii, která přitom vyhrála skupinu a na turnaji ještě neprohrála. Velký tlak je vyvíjen na útočníka Kanea, po kterém chtějí fanoušci góly.

Ukazatel xG (počet očekávaných gólů) vyzněl ve druhém poločase pro Anglii hrozivě. Ve druhé 45 minutovce si nevytvořila ani jednu šanci, takže ukazatel xG ukazuje velkou nulu! Několik fotbalových fanoušků vnímá hru Anglie jako nejnudnější na celém turnaji.

Mimochodem v nezáživném druhém dějství přišla první střela na branku až v 83. minutě z kopačky Tomáše Pekharta. Což bylo nejdelší čekání na střelu ve druhém poločase za všechny zápasy evropských šampionátů od roku 1980.


Zdroje: OptaJoe, Transfermarkt, The xG Philosophy, Neobjektivní Novinář

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.