Spojte se s námi


Fortuna liga

Vitrína dneška: Češi na Euru úspěšní, do komise rozhodčích oddaní služebníci

České reprezentaci stačila dvě utkání k postupu ze základní skupiny. Přesto přineslo utkání s Anglií starosti. Ronaldo vytvořil rekord. Do komise rozhodčích nachází LFA jen oddané služebníky náčelníka Berbra.

Publikováno

dne

České reprezentaci stačila dvě utkání k postupu ze základní skupiny. Přesto přineslo utkání s Anglií starosti. Ronaldo vytvořil rekord. Do komise rozhodčích nachází LFA jen oddané služebníky náčelníka Berbra. Podnikatel Křetinský chce být velkým hráčem. Messi vytvořil rekord.

Zdroj: Bayer 04 Leverkusen

Bleskový postup se starostmi

Stačila dvě zdařilá vystoupení – výhra se Skotskem 2:0 a remíza 1:1 s vicemistry světa Chorvatskem – a český tým na mistrovství Evropy postupuje do další fáze. Po letech zmarněných nadějí konečně zase zaknihovatelný počinek na nejvyšší úrovni.

Ovšem s tradičním psychicko-morálním dilematem. V posledním vystoupení v základní skupině sportovní čest velí pokusit se šmiknout horkého favorita Anglii, která jako obvykle na domácí půdě dovede nachystat nepředvídatelné věci, rozum naopak couvnout a střetnout se v osmifinále s přijatelnějším soupeřem.

Jak se tímto zadáním mužstvo trenéra Jaroslava Šilhavého vyrovná…

Rekordman Ronaldo

Na Euru střelecky září jedna z hvězd uplynulé dekády portugalský útočník Ronaldo. Jeho mužstvo – obhájce titulu – nemá sice postup dál vůbec jistý, ale on už nastřílel na evropských šampionátech celkem tucet gólů.

K rekordu se sunul pozvolna. Zatímco dosavadní držitel francouzský šlechtic Michal Platini využil k devíti trefám jediný šampionát, Ronaldo se prosazoval na pěti: 2004, 2008, 2012, 2016 a 2021. Tedy opět numerická shoda – Platini pět zápasů, Ronaldo pět turnajů.

Oddanost se vyplácí

Doma se zatím chystá nový ročník nejvyšší soutěže. Pominuly nápady na zachování počtu účastníků a pomoci potřebným, ale zákulisní poťouchlosti nemizí. Předmětem podloudných tahů se stal zástupce LFA v komisi rozhodčích, kterou povede jeden z mála neušpiněných v Berbrově systému Radek Příhoda.

Přetřásala se různá jména, odborně zdatná, veřejně však neprůchodná. Naháněč jihočeských hlasů Jan Jílek, nebo osoba z policejních odposlechů Pavel Královec, jinak nejlepší český rozhodčí 21. století.

Nakonec byl vybrán – ale až pro hektické jaro – plzeňský Jiří Moláček, o jehož úspěšné doktorské praxi vědí odpovědní funkcionáři hodně, o jeho oddanosti náčelníkovi Berbrovi ovšem vůbec nic. Aspoň to tvrdí.

Otřít silovou komisi savem a vyčistit ji od nekalostí nebude patrně tak jednoduché.

Křetínský přebírá iniciativu

Ta zpráva šokovala: po Spartě Praha hodlá majetkově brněnský podnikatel Daniel Křetínský převzít i nedávného nesmiřitelného rivala Viktorii Plzeň. I když byla z několika stran popřena, jisté je, že se hodlá stát velkým hráčem na fotbalovém poli.

Vlastně tím největším, dominantním, despotickým. Už dosadil do význačné funkce předsedy LFA přítele z dětství Dušana Svobodu nehledě na jeho odborné a morální vlastnosti, lze očekávat další kroky k uchopení nadvlády.

Jaké budou?

Rekordman Messi

Trochu stranou evropského zápolení zůstává šampionát jihoamerického kontinentu Copa América. Na něm řádí druhá hvězda uplynulých let – argentinský útočník Lionel Messi.

Proti Paraguayi nastoupil za svou vlast už ke 147. duelu, čímž vyrovnal rekord stopera Javiera Mascherana. Na to, že se loučil s reprezentací už několikrát, úctyhodný zápis.

Ronaldo i Messi nadále pokořují rekordy.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.