Spojte se s námi


Evropská liga

Wengerův Arsenal překvapil Gattusův AC Milán

Publikováno

dne

Ačkoliv se obecně očekávalo, že velezajímavý duel EL mezi AC Milán a Arsenalem skončí výhrou domácího celku, skončil zápas v poměru 0:2 pro kanonýry z Londýna.

Zatímco svěřenci Gattusa byli v utkání, díky dobrý výkonům v odmácí soutěži favorizování, byli hosté z Arsenalu z diametrálně odlišného důvodu stavěni do role outsiderů.

Nejspíš však došlo k tomu, že si Arsenal uvědomil, že EL je pro něj poslední možností, jak zajisti, aby aktuální sezóna nebyla propadák. Arsenal totiž opět nezíská v Anglii žádnou trofej a otázkou je i kvalifikace do evropských pohárů. Výhra v EL by oba problémy alespoň trošku vyřešila.

Oba celky nastoupily v prakticky nejsilnějších sestavách. V bráně hostí chyběl Petr Čech, což je ale v evropských pohárech standard a šanci tak opět dostal Ospina. Zápas obecně byl vylmi vyrovnaný a oba týmy si vytvořily solidní šance, pouze hosté je však dokázali proměnit. První gól zaznamenal Mkhitaryan, který otevřel skóre již v 15. minutě, když mu výrazně pomohla teč Bonucciho, která směr střely arménského playera úplně změnila.

Druhý gól pak dal Arsenal domácím do šatny. Psala se již 49. minuta, když krásný pas z dilny Özila našel dobře si naběhnuvšího Ramseyho, který snadno překonal golmana. Zde gólový výčet končí. Ještě zmíním Mkhitaryanovo břevno. I domácí měli některé šance, hosty ale podržel Ospina. Spíše než zákroky, včasnými výběhy a dobrým čtením hry.

Celkem domácí vypálili na Ospinu šestnáckrát ale jen jedna střela mířila mezi tři tyče. Ani solidní držení míče (55%) k výhře nepomohlo. Hosté pálili na bránu sice méně, ale s větší přesností. Celkem vystřelili osmkrát, čtyři střely šly na bránu a dvě za záda talentovaného Donnarummy.

Nejlepším hráčem zápasu byl bez pochyb Mkhitaryan. Velmi dobré výkony pak předevdli Ramsey či Koscielny.

Výrazně větší šance na postup má tak Arsenal. Vzhledem ke kvalitě AC a nevyrovnaným výkonům Arsenalu, by však bylo nemístné, považovat Arsenal za postupujícího. Jsem velmi zvědav na odvetu.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.