Spojte se s námi


Fotbal

Jak by měla vypadat sestava České republiky na EURO? Spolehlivý střed, co s Hložkem?

EURO se kvapem blíží, Česká republika už 14. června rozehraje první bitvu proti Skotsku. Jaroslav Šilhavý nominoval 26 hráčů, kteří se budou prát o postup ve skupině D. Jak by měla vypadat naše sestava?

Publikováno

dne

EURO se kvapem blíží, Česká republika už 14. června rozehraje první bitvu proti Skotsku. Jaroslav Šilhavý nominoval 26 hráčů, kteří se budou prát o postup ve skupině D. Jak by měla vypadat naše sestava?

Zdroj: West Ham United FC

Nemá cenu tvořit sestavu na základě osobních preferencí, pojďme se spíše podívat, jakou jedenáctku pravděpodobně vyšle Jaroslav Šilhavý. Asi všichni bychom rádi viděli v základní sestavě Davida Zimu či Adama Hložka, ale reprezentační trenér se raději drží vyzkoušených věcí než experimentování se sestavou.

Velký otazník je hned na prvním postu. Tomáš Vaclík je po celou dobu Jaroslava Šilhavého u reprezentace jedničkou a i když poslední sezónu v Seville jen proseděl na lavičce, 59letý kouč v něj stále vkládá velkou důvěru.

Druhou možností je Jiří Pavlenka, který své brankářské kvality prokazuje už 4 roky v Bundeslize. Momentálně mu mohl trochu nahlodat psychiku sestup s Werderem Brémy, Šilhavý by ale i tak pravděpodobně vsadil na Vaclíka.

Na krajích obrany není co řešit, Coufal s Bořilem mají místo takřka jisté. Největší týmový otazník je ale na stoperu. Bohužel vypadl stoper číslo 1 Kúdela, druhý v pořadí Čelůstka neoplývá zrovna velkou formou. Mezi dalšími možnostmi jsou Tomáš Kalas, David Zima a Jakub Brabec. Je dost možné, že Šilhavý vsadí na dvojici Čelůstka – Kalas.

Střed zálohy je největší zbraní a zároveň těžký výběr pro realizační tým. Srdce týmu bude pravděpodobně tvořit trio Souček – Král – Darida, o slovo se ale hlásí i Barák, skvěle se proti Belgii uvedl také Tomáš Holeš.

Na hrotu má rezervované místo Patrik Schick, na levém křídle zase téměř jistě nastoupí vrchní nahravač Jakub Jankto. Otázka je, kdo naskočí zprava. Jaroslav Šilhavý dost sází na Lukáše Masopusta, který chytil ke konci sezóny velkou formu.

Další možností je Adam Hložek, nejmladší člen výběru. Je ale možné, že si jej Šilhavý bude chtít ponechat jako žolíka do unavené obrany, kde by mohl být velmi platný.

Pravděpodobná sestava České republiky:

Vaclík
Coufal – Čelůstka – Kalas – Bořil
Souček – Král
Masopust – Darida – Jankto
Schick

Sestava se může měnit s ohledem na soupeře. Je možné, že třeba proti Skotům budeme chtít více útočit a Adam Hložek vyběhne po boku Patrika Schicka. Další možností je také vynechání kapitána Daridy a dosazení Antonína Baráka, který prožívá ve Veroně skvělou sezónu.

Ať to trenér Šilhavý postaví jakkoli, letošní výběr vypadá po dlouhé době opravdu silně. Několik hráčů obouchaných zahraničními soutěžemi, přenesená sešívaná soudržnost a v neposlední řadě vysoce kvalitní trenér mohou po delší době přivést nějaký úspěch.

Zdroj: Livesport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.