Spojte se s námi


Liga mistrů

ROZBOR: Zidane má z výkonu proti PSG dobrý pocit, Xavi jeho slova vyvrátil. Jaká je pravda a má šanci klub z Paříže postoupit dále?

Publikováno

dne

Fotbalisté Paris Saint-Germain se uprostřed týdne představili v prvním zápase osmifinále UEFA Champions League na Santiago Bernabeu proti Realu Madrid, kde až do samotného závěru drželi nadějný výsledek 1:1, jenže Bílý balet v závěru vstřelil dva góly a nakonec vyhrál 3:1. Zvítězil ovšem španělský královský klub nad PSG zaslouženě?

 

Real Madrid po půlhodině hry inkasoval, když se prosadil sváteční střelec Adrien Rabiot a Santiago Bernabeu rázem ztichlo. V samotném závěru prvního poločasu ovšem proměnil Cristiano Ronaldo pokutový kop, který byl nařízen správně, a domácí se vrátili zpět do hry. Po přestávce mu ovšem odešla záložní řada a PSG mělo šanci rozhodnout o své výhře.

Ani jeden z nebezpečných protiútoků francouzského klubu ale kýžený druhý gól v síti Realu madrid nepřinesl a v samotném závěru přišel trest, když se sedm minut před koncem prvního zápasu osmifinále prosadil Cristiano Ronaldo a tři minuty na to ještě vylepšil výsledek z pohledu španělského královského týmu Marcelo.

Má Zinédine Zidane situaci pod kontrolou?

Když porovnáme Josého Mourinha a Zinédina Zidana v trenérské funkci, tak pro současného manažera Manchesteru United hovoří fakt, že naprosto věděl, co dělat a říkat do médií. Věděl, jak tlak vyvíjený na hráče stáhnout na sebe a dopřát svým svěřencům, aby se mohli plně koncentrovat na své výkony. Prohlášení francouzské legendy mi jistá nepřijdou.

Zinédine Zidane byl fenomenální hráč, jenže na lavičce Realu Madrid zatím příliš neoslnil. Bílý balet se v La Lize marně snaží nahánět vedoucí Barcelonu a poslední šancí, jak ještě sezónu zachránit, je triumf v UEFA Champions League. Upřímně ale nechápu, jak Zidane může prohlásit, že Real proti PSG odehrál skvělý zápas a zasloužil si vyhrát.

„Jsme šťastní, protože jsme odehráli skvělý zápas před fanoušky, kteří byli za každé situace za našimi zády. Musíme být spokojeni, ale za tři týdny nás čeká odveta, která bude hodně náročná,“ prohlásil Zidane po zápase.

Real Madrid si během zápasu vytvořil pouze jednu vyloženou šanci, kterou měl v prvním poločase Cristiano Ronaldo, jenže v obrovské šanci trefil pouze brankáře Areolu, který si připsal fantastický zákrok. Jak moc je tedy jeho vítězství zasloužené? Střelecky byl Bílý balet bez pochyby aktivnější, jenže po přestávce měl více ze hry Paris Saint-Germain.

Xavi má o střetnutí mezi Realem a PSG jasno

 

Bývalý záložník Barcelony Xavi, který odehrál v dresu katalánského klubu během své úspěšné kariéry 767 zápasů, ví o zápasech proti Realu Madrid vše a po jeho výhře 3:1 nad Paris Saint-Germain se nechal slyšet, že soupeře ničím nepřekvapil a pořádně se opřel do dvougólového střelce Cristiana Ronalda, který byl v utkání proti Paris Saint-Germain klíčovým hráčem.

„Real má něco, díky čemuž si nikdy nemůžete dovolit zahodit slibné brankové příležitosti, v opačném případě vás za to totiž potrestá. Nejhorší ovšem je, že jeho hráči Paris Saint-Germain ničím nepřekvapili. Pouhé protiútoky mu stačily k tomu, aby zvítězil … F**k,“ neskrýval své zklamání Xavi, který působí v arabském týmu Al Sadd.

„Při pohledu na výsledek si až říkáte, že je to nespravedlnost. Paris Saint-Germain přišlo o skvěle rozehraný zápas, který měl skončit 1:1, 2:2 nebo 2:1 pro PSG. Ronaldo vstřelil jeden gól z penalty a druhý kolenem, co ale takový Neymar, který stál za drtivou většinou nebezpečných útoků Paris Saint-Germain? Realu je jedno, jak hraje, filozofií je jen vyhrát.“

Ronaldo opět potvrdil svůj zabijácký instinkt

 

Cristiano Ronaldo sice nejprve neproměnil obrovskou příležitost, v závěru poločasu ale proměnil pokutový kop a stal se prvním hráčem, který v UEFA Champions League vstřelil v dresu jednoho týmu 100 gólů, ke kterému v závěru přidal ještě 101. a rozhodl o výhře Realu Madrid nad Paris Saint-Germain 3:1. Francouzský tým je ale předčasné odepisovat.

Ačkoliv mnoho expertů se shoduje na tom, že Paris Saint-Germain to bude mít v odvetě hodně těžké a v závěru utkání na Santiago Bernabeu vyhořelo, jenže stačí si vzpomenout na domácí utkání PSG proti Barceloně, která si odvezla do Španělska hořkou a překvapivě vysokou porážku 4:0. Nyní klubu z hlavního města Francie stačí k postupu výhra 2:0.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.