Spojte se s námi


Fotbal

Jaké jsou reakce na oznámení vzniku evropské Superligy mezi odbornou veřejností?

Kromě naštvaných fanoušků se ozývají i hlasy těch nejpovolanějších a to jsou bývalí hráči a legendy klubů, ale také třeba spolumajitel Manchesteru United, který zcela logicky vznik Superligy obhajuje.

Publikováno

dne

Kromě naštvaných fanoušků se ozývají i hlasy těch nejpovolanějších a to jsou bývalí hráči a legendy klubů, ale také třeba spolumajitel Manchesteru United, který zcela logicky vznik Superligy obhajuje. Jaké jsou tedy reakce na oznámení vzniku nové evropské soutěže mezi odbornou veřejností?

Zdroj: West Bromwich Albion

Téměř všichni fanoušci jsou novou ideou znechuceni. Stejně tak UEFA, která okamžitě oznámila, že všichni hráči, kteří by se účastnili nové soutěže, nebudou moci nastupovat za národní týmy, ani v žádných jiných soutěžích pořádaných pod záštitou UEFA či FIFA.

Ale co zasvěcení? Co bývalé legendy klubů, které nastupovaly v dresech týmů, jenž nový projekt podpořily?

Reakce odborné veřejnosti

Jürgen Klopp se vyjádřil pro německý fotbalový magazín v roce 2019: „Doufám, že se to nikdy nestane. Pro mě je Liga mistrů Superligou, každou sezónu nehrajete proti stejným týmům. Samozřejmě se na to musíme koukat i z finanční stránky, ale proč bychom měli vytvářet systém, kde bude během 10 let hrát Liverpool proti Realu Madrid 10x?“

„Jsme trapní! Myslete také na ty lidi, kteří tomuto klubu (Liverpool) fandili/byli jeho součástí před námi. Byli by v rozpacích,“ napsal na Twitter legendární obránce Liverpoolu Jamie Carragher.

V přímém přenosu Sky Sports se vyjádřil také bývalý obránce Manchesteru United Gary Neville, který si vůbec nebral servítky. „Je to chamtivost. Vezměte jim ligové body! Tohle je největší sport na světě, největší sport v téhle zemi a tohle je kriminální akt proti všem fanouškům, vezměte jim body a peníze! Kluby v nižších soutěžích bojují o přežití a oni (Big Six) jsou ještě víc chamtivý.“

Naopak spolumajitel Manchesteru United Joel Glazer se vyjádřil logicky trochu jinak. „Spojení nejlepších klubů a nejlepších hráčů na světě otevře novou kapitolu evropského fotbalu. Bude to globální soutěž a zvýší finanční podporu pro širší spektrum klubů.“

Zdroje: Sky Sports, SPORTbible

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.