Spojte se s námi


Fotbal

Souček poprvé v dresu Hammers asistoval, k výhře 3:2 přispěl gólovou přihrávkou i Coufal

West Ham zvládl domácí zápas s Leicesterem a po výhře 3:2 se vrátil na čtvrté místo tabulky. Naopak Lišky už mají na třetím místě náskok pouhého bodu právě na Kladiváře a čeká je náročný boj o Ligu mistrů.

Publikováno

dne

West Ham zvládl domácí zápas s Leicesterem a po výhře 3:2 se vrátil na čtvrté místo tabulky. Naopak Lišky už mají na třetím místě náskok pouhého bodu právě na Kladiváře a čeká je náročný boj o Ligu mistrů.

Zdroj: West Ham United FC

Ještě před úvodním hvizdem se držela minuta ticha. V pátek totiž zemřel vévoda z Edinburghu a manžel královny Alžběty II. – princ Philip. Bylo mu 99 let.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, za zmínku stojí maximálně žlutá karta pro Tomáše Součka z desáté minuty. Dostal ji po faulu na Youriho Tielemanse.

Střely na branku se diváci u obrazovek nedočkali ani po 25 minutách, jediné dva pokusy Kelechi Iheanacha skončily mimo. To West Ham využil hned první ránu mezi tři tyče, z hranice vápna se ve 29. minutě prosadil z voleje Jesse Lingard. Asistenci si připsal Vladimír Coufal.

Ve 38. minutě mohl jít český obránce sám na Kaspera Schmeichela, zbytečně ale počkal na podporu a Lingard to už měl po jeho přihrávce těžké.

Ve 44. minutě už Kladiváři vedli o dva góly, chyby v defenzivě využil Jarrod Bowen, pasem před prázdnou branku našel Lingarda a ten už míč jen poslal do poloprázdné brány.

Jak West Ham první půli uzavřel, tak druhou otevřel. Po chybě v defenzivě Lišek poslal míč do vápna Lingard, Souček nesobecky přihrál Bowenovi a anglický mladík už neměl problém propálit dánského brankáře Leicesteru.

Hosté zahrozili v 61. minutě, vyběhnutého Lukasze Fabianskiho ale zastoupil Craig Dawson a zablokoval střelu mířící do sítě. Snížení přišlo o devět minut později. Iheanacho vypálil zpoza vápna levačkou a Fabianski neměl šanci zasáhnout.

Lišky pocítily šanci a začaly kousat. V 75. minutě vypálil Tielemans, Mark Noble však jeho pokus srazil na roh. V první minutě nastavení přišel druhý gól. Marc Albrighton našel Iheanacha, který s přehledem podruhé skóroval.

V závěru už se Kladiváři ubránili a zvítězili 3:2.

Zdroj: Premier Sport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.