Spojte se s námi


Fotbal

Podívejte se fotbalové hřiště v Rumunsku, které je přes 40 metrů hluboko pod zemí!

Na celém světě je nespočetné množství fotbalových trávníků, menších stadionů i věhlasných stánků. V rumunském městečku Cacica se ovšem nachází hřiště, které je unikátní. Je totiž vybudované 45 metrů pod zemským povrchem!

Publikováno

dne

Na celém světě je nespočetné množství fotbalových trávníků, menších stadionů i věhlasných stánků. V rumunském městečku Cacica se ovšem nachází hřiště, které je unikátní. Je totiž vybudované 45 metrů pod zemským povrchem!

Zdroj: Pixabay

V Rumunsku se podařilo vybudovat malý zázrak, jež ovšem napříč celým světem není příliš známý. Fotbalový plácek 45 metrů pod zemským povrchem. Zatímco kolem celého světa jsou vybudované fascinující a známé fotbalové stavby, tato má své vlastní kouzlo.

V této východoevropské zemi u Černého moře se totiž u malého městečka Cacica nachází solný důl. Ten ovšem není jen tak obyčejný, neboť disponuje právě svým vlastním fotbalovým hřištěm, což je velkou kuriozitou.

Hřiště je standartních rozměrů pro malý fotbal a disponuje vysokými sítěmi na všech 4 stranách. Za brankami je dokonce několikametrové místo pro diváky. Zahrát si na něm zároveň není příliš složité, neboť důl už není využíván a plácek se tak dá pronajmout.

Cena pronájmu je 500 korun na hodinu a kapacita je limitována pro maximálně 12 osob, teplota se zde pohybuje konzistentně kolem 14 stupňů. Díky své poloze pod zemí a přítomnosti soli ve vzduchu je většinou prvních 30 minut při fyzické aktivitě velmi náročných.

Ovšem po uplynutí této počáteční fáze si vaše dýchací ústrojí zvykne a následně se už dýchá mnohem lépe. Kromě fotbalu je hřiště využíváno i na tenis a volejbal, ovšem z 90 % slouží prostory právě pro kopanou.

Hřiště v tomto lomu je zároveň tím nejníže položeným na světě. Lom navíc není aktivně využíván od poloviny 19. století, tudíž z něj místní vybudovali turistickou atrakci. Kromě hřiště se zde nachází také provizorní muzeum, termální jezírko či dokonce kaple.

Zdroje: Roaming Romania, Dont stop living, India times

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.