Spojte se s námi


Fotbal

Souhrn osmifinále Ligy mistrů: Selhání Juventusu, bezzubé Atlétiko, postup favoritů

Osmifinálové duely jsou již minulostí a my známe všech 8 postupujících do čtvrtfinále. O skvělý fotbal vskutku nebyla nouze a došlo i k několika překvapivým výsledkům. Nečekaně vypadl Juventus nebo Atlétiko Madrid.

Publikováno

dne

Osmifinálové duely jsou již minulostí a my známe všech 8 postupujících do čtvrtfinále. O skvělý fotbal vskutku nebyla nouze a došlo i k několika překvapivým výsledkům. Nečekaně vypadl Juventus nebo Atlétiko Madrid. Ostatní favorité si se svými soupeři poradili a úspěšně postoupili dál, čtvrtfinále tak bude hodně nabité.

Zdroj: PR Sport – Getty Images

Bayern 2-1 Lazio (celkem 6-2), postupuje Bayern

Góly: Lewandowski, Choupo-Moting, Parolo

O postupu rozhodl Bayern už v prvním zápase na hřišti Lazia, kde vyhrál jasně 4-1. Odveta tak byla pouhou formalitou, jak se ostatně ukázalo. Obhájce titulu zvládl vítězně i druhý zápas a zvítězil 2-1.

Opět rozhodla skvělá efektivita Bavorů. Absolutně zasloužený postup, Bayern soupeře jasně přehrál a opět patří k největším favoritům aktuálního ročníku.

PSG 1-1 Barcelona (celkem 5-2), postupuje PSG

Góly: Mbappé, Messi

I tady se zdálo být po prvním zápase rozhodnuto. PSG v úvodním duelu zničilo Barcelonu 4-1 a na žádné drama to už nevypadalo. V odvetě však nastoupil úplně jiný tým.

Katalánci neměli co ztratit a odehráli jeden z nejlepších zápasů v Lize Mistrů za poslední roky. Ve druhém duelu měli spoustu šancí, ale dojeli na efektivitu. Dembélé měl několik tutovek, Messi nedal penaltu. Kdyby své šance využili, mohlo to být ještě dramatické.

Španělský velkoklub si však postup promrhal už v úvodním zápase. Duely s PSG ukázaly, že na ty nejlepší aktuálně Barcelona nemá.

Manchester City 2-0 Gladbach (celkem 4-0), postupuje Manchester City

Góly: De Bruyne, Gündogan

Jednoznačná záležitost a postup favorita. Gladbach byl prakticky bez šance a končí už v osmifinále. Citizens ukázali, že jsou herně úplně na jiném levelu. Velká dominance, pevná defenziva, výborné výkony v obou zápasech a zasloužený postup.

Manchester City v současnosti patří do TOP 3 nejlepších týmů světa. Jejich fotbal baví a hrají skvěle. To platí o tomto týmu už několik let. V Lize mistrů však vždy selhal a nečekaně brzy vypadl. Podaří se jim toto prokletí zlomit letos?

Dortmund 2-2 Sevilla (celkem 5-4), postupuje Dortmund

Góly: Haaland 2, En Nesyri 2

V tomto vzájemném zápase byly šance obou celků hodně vyrovnané a postoupit mohl kdokoliv. BVB má však démona Haalanda. Norský kanonýr rozhodl oba zápasy, když v prvním duelu přispěl 2 góly k výhře 3-2. V odvetě přidal další 2 branky a táhl svůj tým za postupem.

Sevilla v závěru srovnala na 2-2 a ještě to hodně zdramatizovala. Na víc už však neměl španělský tým čas a nakonec BVB o gól postoupilo do čtvrtfinále.

Tím hlavním důvodem, proč je Dortmund ve čtvrtfinále Ligy mistrů, je však právě Haaland. 20 gólů ve 14 zápasech Ligy mistrů, nejlepší střelec aktuálního ročníku (10 gólů), Sevillu sestřelil 4 góly. Už ve svých 20 letech patří k nejlepším útočníkům světa a rozhodně ještě nenarazil na svůj výkonnostní strop.

Real Madrid 3-1 Atalanta (celkem 4-1), postupuje Real

Góly: Benzema, Ramos, Muriel, Asensio

I tady uspěl favorit. Real Madrid nejprve využil přesilovku proti oslabenému soupeři a první zápas vyhrál 1-0. V odvetném domácím zápase byl efektivní a zaslouženou výhrou 3-1 stvrdil svůj postup do čtvrtfinále.

V posledních měsících se španělský celek rozehrál do velmi solidní formy a čtvrtfinále Ligy mistrů nemusí být pro tento velkoklub konečnou. To výkony Atalanty jsou mírným zklamáním.

Liverpool FC 2-0 Lipsko (celkem 4-0), postupuje Liverpool

Góly: Salah, Mané

Proti Lipsku Liverpool rozhodně žádným velkým favoritem nebyl. V lize se trápil, měl zraněné klíčové hráče a také výkony byly velmi podprůměrné. Úvodní zápas zvládl Liverpool lépe, když využil 2 velkých chyb soupeře v defenzívě a zvítězil 2-0.

Tato výhra byla ale spíše dílem náhody a štěstí. Vzhledem k výkonům obou týmů to byl pro Lipsko dost krutý výsledek.

Ve druhém zápase už však hráli The Reds daleko lépe. Měli míč více pod kontrolou, byli dominantnější, jistí v defenzivě, konečně se jim dařilo i v útoku a soupeře téměř k ničemu nepustili.

Tento dvojzápas rozhodl Liverpool ve 2. poločase. Po hezkých akcích udeřil Salah s Maném a definitivně poslali svůj tým do čtvrtfinále. Pro Liverpool jeden z nejlepších výkonů za poslední dobu a také naděje na zvrat už tak nepovedené sezóny.

Juventus 3-2pp Porto (celkem 4-4), postupuje Porto

Góly: Chiesa 2, Oliveira 2, Rabiot

Největší překvapení osmifinále. Už v úvodním zápase Porto ukázalo, že Juventus nečeká nic jednoduchého. Portugalský tým byl lepší a vyhrál zaslouženě 2-1. Na takový odpor nebyl tým okolo Ronalda připraven a Porto si připravilo skvělou pozici do odvety.

V ní to byla velká přetahovaná. Nejprve šli hosté do vedení díky proměněné penaltě Oliveiry. Po přestávce Juventus vyrovnal díky Chiesovi. Hned poté se Taremi zbytečně vykartoval a Porto šlo do 10.

Následně udeřil opět Chiesa a zdálo se, že je jen otázkou času než Juventus definitivně rozhodne. To se ale nestalo a zápas mířil do prodloužení. Stará dáma tlačila, přehrávala soupeře a měla šance. Nemělo to však žádný kýžený účinek.

Naopak nečekaně udeřilo opět Porto. Z přímého kopu se krásně trefil Oliveira a to bylo pro favorita KO. Juventus sice ještě dál gól na 3-2, ale díky výhodě venkovních gólů postupuje nečekaně Porto.

Poprvé po 15 letech nepostoupil Ronaldo nebo Messi alespoň do čtvrtfinále Ligy mistrů. Nabízí se otázka: Konec velké éry? Já tento názor nesdílím. Oba hráči stále patří k nejlepším na světě. Spíše doplácí na situaci obou týmů.

Barcelona je ve fázi přestavby. Juventus je na tom podobně, navíc to trenérsky nezvládá nezkušený Pirlo. Možná by nebylo na škodu, aby tyto legendy změnily působiště. S těmito týmy v příštích letech Ligu mistrů vyhrát nemohou. A čas jak u Messiho, tak u Ronalda neúprosně běží.

Chelsea 2-0 Atlétiko Madrid (celkem 3-0), postupuje Chelsea

Góly: Ziyech, Emerson

Další nečekaný výsledek, zato naprosto zasloužený. Blues v obou duelech španělský celek totálně vymazaly. V úvodním zápase rozhodly krásné nůžky Girouda a vítězství 1-0 dávalo Chelsea slušnou šanci na postup.

V odvetě už to byla jednostranná partie. Blues si šli jasně za postupem už od první minuty. Silní v defenzivě, dominantní na míči, nebezpeční v útoku. Skvělý komplexní výkon korunovaly 2 góly a jasně postupují dál.

Tuchel odvádí skvělou práci a londýnský celek ohromně zvednul. V lize vytáhl Chelsea do Top 4 a i v Lize mistrů mohou dojít velmi daleko. Současná Chelsea si bezesporu zaslouží velkou pozornost.

Zdroj: UEFA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.