Spojte se s námi


Fotbal

Klopp je pokrytec! Bojí se a zkouší ovlivňovat rozhodčí, tvrdí bývalý sudí Premier League

Není to zase tak dávno, co si Jürgen Klopp stěžoval na počet penalt odpískaných ve prospěch Manchesteru United. K jeho stížnosti se však nyní vyjádřil Mark Clattenberg, bývalý sudí Premier League, a vůbec trenéra Liverpoolu nešetřil.

Publikováno

dne

Není to zase tak dávno, co si Jürgen Klopp stěžoval na počet penalt odpískaných ve prospěch Manchesteru United. K jeho stížnosti se však nyní vyjádřil Mark Clattenberg, bývalý sudí Premier League, a vůbec trenéra Liverpoolu nešetřil.

Zdroj: whufc.com

Jürgen Klopp se nedávno podivoval nad množstvím penalt, které měl k dispozici Manchester United. Stejně tak už nejednou kritizoval VAR, který je dle jeho názoru proti Liverpoolu, přičemž zapomíná, že mu VAR několikrát také pomohl.

A co na to říká bývalý sudí Mark Clattenburg? „Jürgen Klopp začíná mít obavy. Zní jako kdysi Sir Alex Ferguson. Jsou to „mind-games“, pokouší se ovlivnit rozhodčí a dostat se jim před nedělním šlágrem do hlavy,“ má jasno.

Tím však jeho vyjádření nekončí: „Klopp má pravdu, když tvrdí, že United měli za dva roky víc penalt než Liverpool za pět a půl roku. Řekl to šikovně. Jeho výroky ho nemohou dostat do sporu s autoritami. Co tím ale chtěl naznačit? Že hráči Manchesteru jsou nabádáni k simulování nebo zdůrazňuje lehkost, s jakou jeho hráči padají v pokutovém území?“

„První možnost jednoduše není pravda. Ta druhá ano. Klopp přitom ale ignoruje fakt, že podobné věci dělají jeho hvězdy. Analyzoval jsem 11 penalt United, při 5 z nich iniciovali kontakt hráči United, jednalo se o Rashforda, Martiala, Pogbu či Greenwooda. Svým způsobem jsou šikovní, VAR jen zřídka rozhodnutí změní,“ říká Clattenburg.

„Klopp by ale měl být opatrný. To stejné udělal Sadio Mané, který šel proti Southamptonu k zemi příliš ochotně. Klopp zní jako pokrytec, pokud naznačuje, že hráči United hledají příležitost, jak získat penaltu. Salah či Mané to dělají také. Je evidentní, že začíná být nervózní,“ dodal bývalý rozhodčí Premier League.

Clattenburg se pak domnívá, že od konce Fergusona v Premier League nikdo takto nehorázně nezkoušel ovlivňovat rozhodčí. Sice chápe, že Klopp nerad prohrává, ovšem německý kouč již prý začíná být až příliš ostrý.

A kdyby jej někdo chtěl označovat za fanouška Manchesteru United? „Jsem jediný rozhodčí, který na Old Trafford odpískal tři penalty pro hostující mužstvo. Dokonce i ve prospěch Liverpoolu v roce 2014, trenérem byl Moyes,“ hájí se. Nejsem si však jistý, jestli by se tak stalo v případě, že by koučoval Ferguson,“ připustil tlak, jaký mohou taková vyjádření v rozhodčích vyvolat.

Zdroj: Daily Mirror

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.