Spojte se s námi


Fotbal

Berbatov o Ronaldovi: V životě jsem ho neviděl pít alkohol!

Bulharský bombarďák Dimitar Berbatov se s hvězdným Cristianem Ronaldem potkal v Manchesteru United. Zatímco prvně jmenovaný nevynikal zrovna zářnou životosprávou, ten druhý je dodnes znám absolutní profesionalitou.

Publikováno

dne

Bulharský bombarďák Dimitar Berbatov se s hvězdným Cristianem Ronaldem potkal v Manchesteru United. Zatímco prvně jmenovaný nevynikal zrovna zářnou životosprávou, ten druhý je dodnes znám absolutní profesionalitou. Ať už jde o tréninkový proces, stravování či regeneraci. Berbatov se nedávno na dané téma vyjádřil pro stránku Sport Bible.

Oba hráči byli součástí jednoho týmu, a to legendárního Manchesteru United, v sezóně 2008/2009. V daném ročníku se Berbatovovi docela dařilo, v lize připsal si 9 gólů a 11 asistencí.

Jeho lepší sezóny u Red Devils však teprve přišly. O rok později se prosadil 12x a 6x asistoval, v sezóně 2010/2011 dokonce pokořil metu 20 vstřelených ligových branek.

Cristiano Ronaldo na tom byl v mistrovské sezóně 2008/2009 ještě lépe, hrál úžasný fotbal. S 18 brankami a 7 asistencemi zaujal vedení Realu Madrid natolik, že jej po sezóně koupilo do Španělska.

Berbatov se pro Sport Bible vrátil v čase a zavzpomínal na neuvěřitelnou disciplínu, kterou se legendární Portugalec vyznačoval.

„Měl jsem tu čest si s Cristianem zahrát v jednom týmu v Manchesteru United. Byl stoprocentním profesionálem, jak na hřišti, tak mimo něj,“ pověděl tisku.

„Nikdy nepřišel pozdě na trénink. Na jednotku se připravil v posilovně, po tréninku zase piloval střelbu. Následně se odebral plavat a vrátil se do posilovny. Nikdy jsem ho neviděl pít alkohol, dokonce ani na oslavách. Dával si na sebe extrémní pozor,“ vyjádřila se bulharská ikona na téma, které ne, že by jí bylo cizí, ale ráda si občas popustila uzdu.

„Mohli jste pozorovat jeho soutěživost už jen v tom, jak si poskládal tréninkový rozvrh. Makal opravdu tvrdě, byl předurčen k tomu být lepší než kdokoliv jiný. Každý trénink s ním byl jako válka – nesnášel prohry. Bylo na něm vidět, jak moc ho štvou, i když se jednalo o nedůležitý tréninkový zápas. Vždy chtěl vyhrát naprosto všechno.“

Devětatřicetiletý Berbatov nakonec dodal: „Až pověsí Ronaldo a Messi kopačky na hřebík, tehdy nám ještě o to více dojde, jak výjimečnými sportovci byli.“

Zdroj: Sport Bible

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.