Spojte se s námi


Fotbal

Jak získat z Griezmanna to nejlepší? Koeman by měl hledat recept ve francouzské reprezentaci

Ve středu večer utrpěla Ukrajina debakl od úřadujících mistrů světa z Francie. Jedním gólem se na výhře 7:1 podílel Antoine Griezmann, který v Barceloně nezažívá úplně povedené období kariéry. Do Katalánska přišel v létě 2019 jako obrovská posila, ale zatím vůbec nenaplnil svá očekávání.

Publikováno

dne

Ve středu večer utrpěla Ukrajina debakl od úřadujících mistrů světa z Francie. Jedním gólem se na výhře 7:1 podílel Antoine Griezmann, který v Barceloně nezažívá úplně povedené období kariéry. Do Katalánska přišel v létě 2019 jako obrovská posila, ale zatím vůbec nenaplnil svá očekávání. Nabízí se tedy velmi zajímavá otázka. Proč je ve francouzské reprezentaci za hvězdu, ale v dresu Barcelony se nemůže prosadit?

zdroj: barcauniversal.com

V dresu Francie vstřelil už 32 gólů, čímž přeskočil Zinedina Zidana v historické tabulce střelců. Stal se tak vůbec pátým nejlepším kanonýrem francouzské reprezentace všech dob, a jelikož je mu 29 let, dá se očekávat, že své postavení v žebříčku ještě o něco vylepší.

Velkou hvězdou byl také v Atléticu Madrid, kde působil od roku 2014. Během pěti sezón strávených na stadionu Wanda Metropolitano skóroval celkem 133krát. Během tohoto angažmá se také dvakrát dostal v anketě Zlatý míč mezi tři nejlepší fotbalisty světa.

V roce 2019 zamířil za astronomických 120 miliónů eur do Barcelony. Zatím ale zůstal výrazně za očekáváním. Dokonce se objevily spekulace o tom, že si nesedl s hvězdným Argentincem Lionelem Messim. Před touto sezónou z klubu odešel Luis Suárez a tak se očekává, že francouzský kanonýr dostane ještě více prostoru k tomu, aby se probudil.

V úvodních třech kolech La Ligy nastoupil pokaždé v základní sestavě, ovšem zatím se mu ještě nepodařilo skórovat. K jeho formě se vyjádřil i trenér Francie. „Jsem si jistý, že s touto situací není spokojený,“ prohlásil Deschamps.

Ten si myslí, že důvodem jeho trápení může být i to, že nehraje na svém postu. „Prý mu Koeman řekl, že nechápe, jak mohl být zvyklý hrát ve středu útoku, když se podle něj více hodí na křídlo.“ pokračoval trenér úřadujících mistrů světa.

Zároveň ale Deschamps také poukázal na to, že hráč jeho kvalit by se měl přizpůsobit jakékoliv pozici v týmu.

Uvidíme tedy, zda se Griezmannovi podaří v tomto ročníku konečně prokázat své kvality. Nepochybně by to v Barceloně uvítali, protože právě hvězdný Francouz by mohl být velkou útočnou hrozbou, které by se obávaly snad všechny kluby La Ligy.

Zdroj: goal.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.