Spojte se s námi


Fortuna liga

Trpišovský o stoperské dvojici proti Midtjyllandu i o největších zbraních soupeře

Slavii v úterý čeká jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny, na domácí půdě přivítá Midtjylland. Na předzápasové konferenci promluvil trenér Jindřich Trpišovský o zbraních dánského mistra i o Davidu Hovorkovi.

Publikováno

dne

Slavii v úterý čeká jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny, na domácí půdě přivítá Midtjylland. Na předzápasové konferenci promluvil trenér Jindřich Trpišovský o zbraních dánského mistra i o Davidu Hovorkovi.

Zdroj: slavia.cz

Dánský mistr sice nemá v kádru žádná hvězdná jména, je ale skvěle sehraný. „Bude to hodně vyrovnaný souboj. Midtjylland je kompaktní tým, který třeba nemá v kádru takové hvězdy, jsou ale velmi pracovití. Kromě Sista, který se vrátil po několika letech ve Španělsku, tam všichni působí delší dobu.”

Zápas bude řídit turecký sudí Cakir. Právě on pískal venkovní zápas Slavie v Kluži. „Bude to trochu jiný zápas, předtím nás pískal v Kluži venku, v bouřlivé domácí atmosféře. Měl velký respekt u hráčů, hodně pouštěl hru, nechal to plynout. Je to rozhodčí, který píská nejtěžší zápasy a bylo to vidět, jedná se o velikou personu.”

Stejně jako Slavia se i dánský celek plně koncentruje na úterní zápas. Nedávno podepsal poměrně drahou posilu. „Oba týmy to mají stejné. Soupeř udělal hráče za 2,5 milionů euro, pro postup dělá maximum, stejně jako každý tým, který je krok od Ligy mistrů. Bylo by nelogické, kdyby pro to každý maximum nedělal. Všichni v klubu si uvědomujeme, že jsme krok od Ligy mistrů.”

Otázkou je i jaké bude složení stoperské dvojice, posledně zůstal David Hovorka jen na lavičce, kdo ví jak tomu bude nyní. „Udělal jednu chybu, která byla vidět. I ostatní stopeři udělali vzadu chyby, proti Teplicím jich po šedesáté minutě bylo hned šest hrubých, které jsme poté měli na videu. Jenže z toho nebyl gól, takže to nikdo neřeší.”

Síla Midtjyllandu se může projevit při standardních situacích, právě v nic severské týmy vynikají. „Je to takový charakteristický rys severských klubů. Bavil jsem se s hráči, kteří tam hráli, mají na to speciálního trenéra. Dostanou do šestnáctky šest hráčů včetně obou stoperů, Andersen je to schopný házet do vápna z opravdu velké vzdálenosti,” uzavřel Trpišovský.

Zdroj: Slavia.cz

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.