Spojte se s námi


Fotbal

Byť byl Havertz neviditelný, Chelsea první zápas zvládla výhrou

Fotbalisté londýnské Chelsea zvládli první utkání nové sezóny, na hřišti Brightonu vyhráli 3:1. Dva ze tří gólů Blues dali obránci a zvláště ten Reece Jamese byl nádherný.

Publikováno

dne

Fotbalisté londýnské Chelsea zvládli první utkání nové sezóny, na hřišti Brightonu vyhráli 3:1. Dva ze tří gólů Blues dali obránci a zvláště ten Reece Jamese byl nádherný.

Zdroj: chelseaf.com

První šanci zápasu měl ve čtvrté minutě Webster, jeho dalekonosná střela ale branku netrefila. Byť byl Brighton lepší, do vedení šla ve 21. minutě Chelsea. Wernera totiž ve vápně fauloval gólman Ryan a pokutový kop s klidem proměnil Jorginho.

Odpověď Brightonu mohla přijít ve 25. minutě, Maupay ale centrovaný míč netrefil hlavou, nýbrž ramenem a Kepu neohrozil. Deset minut nato pálil Alzate, Kepa jeho ránu skokem doleva vyrazil.

V nastavení byl blízko první trefě v Premier League Werner, Ryan jeho střelu vyrazil na roh. Druhou půli odšpuntovala teč Conlyho, jenž centrovaný míč poslal pouze do boční sítě.

Aktivní Brighton pokračoval v cestě za vyrovnáním, ve 49. minutě střílel po pěkné individuální akci Lamptey, Zouma však jeho pokus zblokoval. Zasloužené vyrovnání přišlo v 55. minutě, kdy krásnou ranou zpoza vápna překonal Kepu Trossard.

O pouhou minutu později však Chelsea opět vedla. Do míče se z třiceti metrů opřel Reece James a poslal ho nechytatelně pod břevno. Brighton odpověděl šancí Dunka, jehož hlavička o kousek minula levou tyč.

Pojistku dal Blues v 65. minutě Kurt Zouma, po rohovém kopu se dostal ve vápně ke střele, kterou do protipohybu brankáře srazil Webster. Závěr zápasu už nabídl jen jednu šanci na každé straně a jelikož ani jedna gólem neskončila, Chelsea zápas vyhrála 3:1.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.