Spojte se s námi


Fotbal

Naši ligu zbytečně podceňujeme. Nejvíc pro mě je to, že tam kluci nechali vše, tvrdí Holoubek po zápase se Skotskem

David Holoubek si stejně jako několik hráčů v pondělí odbyl premiéru u reprezentace A-týmu. Tým, který poskládal během chvilky a který tvořili hráči pouze z Fortuna ligy, dokázal semknout celou Českou republiku, přestože se nedokázalo vyhrát. Jak zápas Holoubek hodnotil?

Publikováno

dne

David Holoubek si stejně jako několik hráčů v pondělí odbyl premiéru u reprezentace A-týmu. Tým, který poskládal během chvilky a který tvořili hráči pouze z Fortuna ligy, dokázal semknout celou Českou republiku, přestože se nedokázalo vyhrát. Jak zápas Holoubek hodnotil?

Zdroj: twitter.com/ceskarepre_cz

Reprezentace České republiky sice padla v Olomouci se Skoty 1:2, přesto se na její výkon snáší chvála i hrdost ze všech stran. Aby ne. Výběr byl poskládán dost rychle i provizorně, přesto předvedl skvělý výkon a svého soupeře herně přejel.

„Po zápase mi psal pan trenér Šilhavý a děkoval celému týmu za předvedený výkon. Já mu odepsal, že moc děkujeme. Jen je škoda, že jsme prohráli a že jsme mu nepřinesli nějaký bod do tabulky. Vnitřně jsme cítili, že máme na to, abychom bodovali,“ nechal se slyšet provizorní kouč David Holoubek.

„Sehráli jsme velice kvalitní utkání ve vysoké intenzitě s větším množstvím brankových příležitostí než soupeř. Bohužel za to nemáme odměnu, kterou by si ti kluci, kteří tady s námi byli těch 24 hodin, jednoznačně zasloužili. Jsou ve mně emoce, co se týče výsledku. Ale na výkon mohou být hráči hrdí, nemáme se za co stydět,“ hodnotil utkání.

„Plán byl takový, že jsme chtěli hrát hodně aktivní, běhavý fotbal. Hodně presovat nahoře, měli jsme na to i hráče. Chtěli jsme prostě hrát náročný fotbal a soupeře překvapit. Nechtěli jsme zalézt,“ dodal.

A jaká byla motivace pro hráče? „Klukům jsme před zápasem říkali: „Pojďte ukázat, že sem do reprezentace patříte, že vás pan trenér nanominuje příště. Na tom byla postavena naše motivace od nás trenérů. Samozřejmě to není otázka na mě, ale myslím, že můžeme počítat s některými hráči, kteří se tu objevili.“

Holoubek rovnou také vyzdvihl kvalitu Fortuna ligy: „Je velmi těžká a složitá, možná si ji sami někdy úplně zbytečně podceňujeme. Mám ji zařazenou hodně vysoko a má velkou kvalitu. Spousta zahraničních hráčů a trenérů ji nebyli schopni zvládnout. Respekt všem trenérům, kteří kluby v české lize vedou.“

„Chtěl bych poděkovat všem hráčů, kteří tady s námi byli, kteří narychlo přijeli, nejen těm na hřišti, ale i na lavičce. Vytvořili tady skvělou atmosféru, pozitivně konstruktivní. Chtěl bych poděkovat i celému týmu reprezentační dvacítky – Radim Kučera, Jirka Žilák, Tomáš Ujfaluši, Petr Papoušek,“ neskrýval vděk.

„Strašně moc si vážíme, jakou jsme měli odezvu od fanoušků, od hráčů, kteří tady nemohli být. A nejsilnější zážitek? Bylo to všechno rychlé, ve spěchu, zážitků je spousta. Ale největší je pro mě to, že tam kluci nechali všechno,“ zakončil Holoubek rozhovor po zápase.

Zdroj: fotbal.cz

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.