Spojte se s námi


Fortuna liga

Adam Hložek slaví 18 let. Čeho už v české lize dosáhl?

Publikováno

dne

Pravděpodobně největší český talent posledních let dnes slaví svou plnoletost. Na hřišti si však počíná jako zkušený mazák a v srpnu naskočí už do svojí třetí sezony v rudém dresu.

Zdroj: sparta.cz

Odchovanec Ivančic přestoupil do Sparty v roce 2014. Vynikal už v dorostu, několikrát byl posunutý ke starším ročníkům, pravidelně jezdil i na srazy mládežnické reprezentace. 2. října 2018 debutoval v A-týmu ve 3. kole poháru proti Slavoji Polná a ihned v něm skóroval.

Ligový debut si připsal 10. listopadu proti Karviné a stal se tak nejmladším hráčem Sparty, který kdy zasáhl do ligového utkání. Od jarní části sezony se stal v pouhých 16ti letech členem základní sestavy pražského celku.

9. března skóroval proti Plzni a stal se tak nejmladším střelcem v ligové historii. Během pěti měsíců tak zbořil dva rekordy. Jeho střelecký účet se na konci sezony zastavil na čísle 4 (3 v lize, 1 v poháru) a celá republika tak začala opěvovat nástupce Rosického či Baroše.

Další sezonu odstartoval talentovaný mladík jako jedna z největších hvězd týmu z Letné. Svoje střelecké konto otevřel hned ve druhém kole proti Jablonci. V předkole evropské ligy vstřelil Trabzonsoporu svůj první gól v pohárech, na postup to však stejně nestačilo.

Další gól přidal v Liberci a týden nato také v Olomouci. Od té doby mu však zvlhl střelecký prach a na další zářez čekal 6 měsíců. V březnu se prosadil v poháru proti Ostravě, na konci května přidal další ligový gól do sítě Karviné.

Do konce ročníku přidal ještě tři branky a sezonu tak zakončil se 7 úspěšnými pokusy. Celková Hložkova ligová bilance v A-týmu tak činí 53 zápasů – 10 branek. V kvalifikaci reprezentace U-21 naskočil do pěti zápasů, ve kterých vstřelil 3 branky.

V anketě Fotbalista roku 2019 vyhrál Adam Hložek oprávněně ocenění největší talent. V souvislosti s letenským útočníkem se často hovoří o přestupu do zahraničí, rodáka z Ivančic prý sledují věhlasné kluby jako Lipsko či Dortmund.

Hložek se brzy bude muset rozhodnout o dalším posunu v kariéře. Buď zvolí domácí cestu jako například Tomáš Souček nebo budou jeho kroky vést do zahraničí v mladším věku. Nehledě na klubovou příslušnost doufejme v jeho rozkvět, jelikož z jeho kvalit by v příštích letech mohla těžit naše reprezentace.

Zdroj: sparta.cz

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.