Spojte se s námi


Fotbal

Vedení PSV chtělo, abych zůstal. Nechtěl jsem být od rodiny tisíc kilometrů daleko, říká Sadílek

Publikováno

dne

Univerzál nizozemského PSV v rozhovoru pro iDNES.cz hovořil o svém návratu zpět do České republiky. „Fotbal je teď u mě až na vedlejší koleji, rodina je pro mě přednější,“ říká.

Michal Sadílek trávil poslední dny v Uherském Hradišti, nyní se ale vrací zpět do Holandska. „Bylo to po domluvě s vedením, které i chtělo, abych v Holandsku zůstal. Ale fotbal je teď u mě až na vedlejší koleji, rodina je pro mě přednější. Nechtěl jsem mít všechny blízké bůhvíjak dlouho tisíc kilometrů daleko a být s nimi v kontaktu jen pomocí zpráv a volání,“ řekl Sadílek v rozhovoru pro iDNES.cz.

Po návratu zpět do České republiky trávil čas v bytě, který mu vypůjčil bratr Lukáš, který hraje za Slovácko. „Je tady malá zahrada, na kterou jsem si tak mohl v klidu vyjít. Na běhání samozřejmě nestačila, ale Slovácko mi pomohlo sehnat rotoped, na kterém teď jezdím. Tak plním plán, který od klubu mám. Není to žádná změna.“

Mladý obránce či záložník věnoval půl milionu na boj s koronavirem. „Přijde mi to jako samozřejmost ode mě coby fotbalisty, který sedí doma, nemůže nic dělat a přitom bere peníze. Peníze jsou teď potřeba spíš tam, kde jde i o naše životy. Tak jsem vyzval na sociálních sítích lidi, aby mi poslali tipy, kam by bylo vhodné přispět,“ dodal.

Podpořil město Uničov, kde žije několik příbuzných. Podpora by měla pomoci městu k návratu do normálního života poté, co bylo izolováno. V Uherském Hradišti pomohl nemocnici k zakoupení plicních ventilátorů.

Jak to vypadá s pokračováním ligy? „Čtyři velké týmy chtějí, aby se soutěž nedohrávala, nevidí v tom smysl, když se bude hrát bez diváků. Jak to dopadne, nevím a nechci ani jakkoliv spekulovat, pro nás teď každopádně platí předběžný plán, že 28. dubna začneme v klubu trénovat,“ zakončil.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.