Spojte se s námi


Fotbal

Byť patří do tábora největších konkurentů, Gundogan říká: Bylo by fér, kdyby Liverpool obdržel titul

Publikováno

dne

Německý záložník s tureckými kořeny Ilkay Gundogan hraje v Anglii za Manchester City. Tedy za tým, který jako jediný do příchodu pandemie ještě teoreticky mohl zkřížit plány Liverpoolu na zisk titulu.

Gundogan má v otázce korunovace mistra Premier League 2019/2020 jasno. Pohár pro vítěze soutěže by předal Liverpoolu, kterému už zbývá skutečně jen pár bodíků k matematickému potvrzení vítězství v ročníku.

V televizním pořadu stanice ZDF Gundogan řekl: „Z mého pohledu by nylo spravedlivé, kdyby převzal trofej Liverpool. Jako sportovec byste měli být fér.“

Zároveň se vyjádřil k možnému stornování celé sezóny: „Pro týmy, které si vedou dobře, by to logicky znamenalo velké zklamání. Na druhé straně máte týmy, které se nacházejí na sestupových příčkách, a ty by zrušení celého ročníku více než uvítaly.“

Gundogan se v této složité situaci nebrání ani snížení platu: „To je bez debat, není potřeba se o tom nějak více bavit.“ I v tomto se bývalý hráč Bayernu jeví více než inteligentně.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.