Spojte se s námi


Fortuna liga

Radim Breite po údajném sporu s trenérem opouští Liberec! Kdo ulovil rozeného lídra kabiny?

Publikováno

dne

Mluvilo se o tom již delší dobu, až nyní však eskalovaly údajné spory mezi trenérem Slovanu Liberec Hoftychem a bývalým kapitánem Breitem do takového stádia, že se jejich cesty musely rozejít.

Zdroj: sport.cz

Byť má třicetiletý Breite domov na severu Čech, stěhuje se nakonec na druhou stranu republiky. Jeho služby si nakonec zajistila olomoucká Sigma a může se radovat z akvizice zkušeného a na naše poměry velmi kvalitního záložníka. Navíc s typickými vůdcovskými vlastnostmi, kterých po českých, moravských a slezských trávnících neběhá zrovna mnoho.

Proč však vůbec Liberec opouštěl?

Hned od příchodu trenéra Hoftycha ke Slovanu se libereckými fotbalovými kuloáry tradují zvěsti o napjatém vztahu kouče a hráče. Přitom Breite není jen tak řadovým fotbalistou – v Liberci, který je vyhlášen vysokou fluktuací kádru, byl společně s Ondřejem Karafiátem nejdéle sloužícím hráčem, celkem si připsal v modrobílém dresu celkem 117 startů.

Pod Hoftychem však jeho role začala slábnout, v posledním zápase Liberce na Spartě v sestavě Breite nefiguroval. Trenér upřednostňuje jiné – Balutu, Maru či Hromadu.

Vzhledem k pokročilému fotbalovému věku se Breite rozhodl ještě jednou změnit působiště a hrát za tým, který si jeho služeb bude cenit. Proto se stěhuje do Olomouce.

Breite může doufat, že kouč Látal, který je také vyhlášen svou tvrdohlavostí a náročným přístupem, jej má v oblibě. Snad ano, když jej přivádí.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.