Spojte se s námi


Fotbal

Revoluce? Nizozemsko s Belgií plánují sjednotit ligy!

Publikováno

dne

Dočká se Belgie s Nizozemskem nadnárodní ligy? Dle mnohých informací to není zcela nerálné. Právě probíhají první oťukávání, a tak je možné, že v budoucnu budeme sledovat nově sloučenou ligu.

Koláž Ruik

Nizozemsko a Belgie plánují dle magazínu Kicker revoluci v evropském fotbale. Jejich nejvyšší soutěže jednají o nadnárodní lize, ve které by hrálo 18 týmů. „Nechceme ignorovat realitu. Brzy či později bude určitá podoba evropské Superligy, kde budou zápasy mezi Bayernem a Realem Madrid v neděli,“ říká Bart Verhaeghe, ředitel Clubu Bruggy.

Nová spojená liga by totiž mohla výrazně navýšit příjmy. Hovoří se o 400 milionech eur z televzivních práv za rok. A to je suma, nad kterou rozhodně stojí přemýšlet. Obě ligy samostatně totiž dostávají „pouze“ 80 milionů eur.

To by znamenalo, že by nová liga byla šestou nejlépe vydělávající na světě. Ovšem nejde pouze o peněžní důvody. Vznikem nové soutěže by se stala atraktivnější pro diváky z celého světa.

Kdo by se měl účastnit této ligy? Deset klubů z Nizozemí, dalších 8 z Belgie. Souhlasí s tím nejlepší kluby obou lig, mezi které patří z Belgie Gent, Club Bruggy, Genk, Anderlecht a Standard Lutych. Z Nizozemska pak Ajax, AZ Alkmaar, Utrecht, Feyenoord, PSV Eindhoven a Vitesse.

Jak to nakonec dopadne? Jedná se o běh na dlouhou trať a tak nemůžeme v bližších sezónách čekat sloučení. Nápad je to ale dozajista zajímavý.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.