Spojte se s námi


Bundesliga

Další hráč s kořeny z České republiky v Brémách! Do Werderu zamířil útočník Herthy

Publikováno

dne

Jiří Pavlenka, Theodor Gebre Selassie a nyní i Davie Selke! První dva jsou či byli i reprezentanti České republiky, u třetího se to pouze zvažovalo, jelikož jeho maminka z našich končin pochází. I přesto si všichni tři zahrají ve stejném dresu. Z Herthy totiž Selke zamířil do Brém.

Po čtyřech letech a půl se vrací Davie Selke do Brém! Z Werderu odešel v létě 2015 do Lipska, odkud se však po dvou letech stěhoval do Berlína, kde vydržel až doposud. Na sever Německa míří na hostování do léta 2021 s opcí na přestup. Cena případné trvalé koupě by se měla pohybovat mezi 12 až 15 miliony eur.

Dá se říci, že tento příchod je pro Pavlenku a spol. spasením, jelikož poté, co se jim podařilo posílit obranu, bylo nutné pořídit hráče i do útoku. Mimo Milota Rashicu totiž v týmu není jiný spolehlivý střelec či hráč, který by byl schopen svým spoluhráčům šance alespoň vytvářet. A Selke umí obojí.

Vytáhlý útočník zvládl v Brémách v minulosti 36 utkání a nastřílel v nich 10 branek, čtyřikrát asistoval. Následně v Lipsku odehrál duelů 53 s bilancí 14 branek a 4 asistencí a v dresu berlínské Herthy toho odehrál vůbec nejvíce – 84 zápasů, 19 gólů, 15 asistencí.

„Jsme rádi, že se nám podařilo Davieho získat. Je přesně typem takového útočníka, kterého jsme hledali. Po zbytek sezony nám rozhodně hodně pomůže,“ nechal se slyšet Frank Baumann, sportovní ředitel Werderu. „Selke je rychlý, dynamický, silný ve vzduchu. Dokáže pomoci v obraně i v útoku. Představuje velkou útočnou hrozbu. Svými schopnostmi přidá našemu útoku nový rozměr,“ doplnil kouč Florian Kohfeldt.

A co na návrat do známého prostředí říká sám hráč? „Werder pro mne vždy hodně znamenal. Dali mi příležitost stát se profesionálním fotbalistou. Cítím se, jako kdybych se vrátil domů. Opravdu se těším na spolupráci s Florianem Kohfeldtem a zbytkem týmu. Udělám vše pro to, abych klubu co nejdříve pomohl dostat se ze sestupové zóny,“ nechal se slyšet Davie Selke po dokončení přestupu.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.