Spojte se s námi


Premier League

Gabriel Martinelli gólem proti Chelsea dorovnal přes dvacet let starý počin Nicolase Anelky

Publikováno

dne

V rámci 24. kola Premier League viděli diváci na Stamford Bridge remízu s Arsenalem 2:2, jednu branku hostí vstřelil brazilský mladík Gabriel Martinelli, který svým desátým gólem v sezoně dorovnal přes dvacet let starou bilanci Nicolase Anelky v dresu Gunners.

Arsenal hrál s Chelsea ve 200. londýnském derby od 26. minuty o deseti mužích a navíc prohrával 1:0. Naději na bodový zisk oproti daleko lepším Blues vykřesal v 63. minutě právě Martinelli.

Osmnáctiletý Brazilec si z brejku přes celé hřiště poradil, i díky podklouznutí Kantého, s obranou domácích a nedal Kepovi šanci. Pro rodáka z Guarulhosy, hrajícího v minulé sezoně čtvrtou brazilskou ligu, se jednalo o desátý přesný zásah v ročníku 2019/2020.

Posledním teenagerem, kterému se v dresu Arsenalu podařilo překonat hranici deseti a více vstřelených branek, byl v sezoně 1998/1999 Nicolas Anelka. Francouzský útočník nakonec zakončil sezonu se sedmnácti góly a pěti asistencemi.

Martinelli prozatím odehrál v jednadvaceti zápasech 1120 minut a připsal již deset zmíněných gólů a k tomu tři asistence. To nám dává 86 minut na kanadský bod. Uvidíme na jakých číslech se Brazilcovy statistiky zastaví na konci sezony.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.