Spojte se s námi


Hokej

Hráči Kanady se trápí i nadále. Nezvládli zvítězit ani proti Německu!

Kanaďané si po neúspěchu s Lotyšskem nenapravili chuť ani včera v souboji s USA a po dvou zápasech měli na kontě 0 bodů a nepříznivé skóre 1:7. Svou reputaci mohli napravit v pondělním duelu s Německem. Opět se ale trápili v koncovce a prohráli i svůj třetí zápas.

Publikováno

dne

Kanaďané si po neúspěchu s Lotyšskem nenapravili chuť ani včera v souboji s USA a po dvou zápasech měli na kontě 0 bodů a nepříznivé skóre 1:7. Svou reputaci mohli napravit v pondělním duelu s Německem. Opět se ale trápili v koncovce a prohráli i svůj třetí zápas. Ocitli se tak v situaci, ve které ještě nikdy nebyli.

Zdroj: Pixabay

Úvod zápasu přinesl aktivitu na kanadské straně. „Javorové listy“ ale své příležitosti nedokázaly proměnit v gól a nedokázaly využít ani vyloučení beka Moritze Müllera, který byl potrestán za držení.

V polovině první třetiny převzali iniciativu svěřenci trenéra Soderholma. V průběhu 38 vteřin dokázali kanadského gólmana Hilla překonat hned dvakrát. Po pěkné akci Riedera s Kühnhacklem se střelecky prosadil Loibl. Druhý gól přidal Matthias Plachta, který zužitkoval skvělou přihrávku před branku od Eisenschmida.

Pro kanadské hokejisty to byl obrovský šok a trenér Gerard Gallant se rozhodl pro oddychový čas. Jeho svěřenci se ale nevzdali a do konce první třetiny dokázali stav zkorigovat, když se prosadil útočník třetí formace Nick Paul.

Druhá třetina byla v režii reprezentantů Kanady, kteří ji absolutně ovládli. Pomohli jim k tomu značnou mírou hokejisté Německa. Ti jim darovali množství přesilových her a dokonce i o dva hráče. Opět se ale ukázal největší kanadský problém a to je zakončení. I díky fantastickému Niederbergerovi a obětavé obraně se dokázali Němci ubránit a stav zápasu zůstal nezměněný.

Němci předváděli i ve třetí dvacetiminutovce fantastickou defenzivu a naopak Kanaďané absolutní neefektivitu, když nedokázali překonat skvěle chytajícího Niederbergera. Při odvolání brankáře ještě jednou inkasovali z hokejky Holzera a zápas pro ně skončil. Po závěrečném klaksonu ještě na ledě vzplály vášně, ale nic to nemění na tom, že Německo zvítězilo poměrem 3:1.

Němečtí hokejisté tak vyhráli i svůj třetí zápas na MS v lotyšské Rize a s plným počtem bodů se usadily na čele skupiny B. Před dalším zápasem s Kazachstánem je čeká den volna.

Pokud chtějí hokejisté Kanady pomýšlet na postup do čtvrtfinále, musí v následujících zápasech bodovat naplno. Jestli se jim to povede, to se dovíme již v nejbližším zápase s Norskem, který se odehraje ve středu v 19:15.

Zdroj: RTVS, IIHF

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.