Spojte se s námi


Extraliga

Preview a tipy 2. kola TELH: Třaskavý TV souboj velkoklubů a utkání bez favorita

Tipsport Extraliga pokračuje v neděli 2. kolem, hrát se bude všech sedm utkání. Ruik vám po dobu základní části nabízí preview každého kompletního kola. Šlágrem první hokejové neděle bude souboj Pardubic a Třince, jenž patří mezi největší favority ligy.

Publikováno

dne

Tipsport Extraliga pokračuje v neděli 2. kolem, hrát se bude všech sedm utkání. Ruik vám po dobu základní části nabízí preview každého kompletního kola. Šlágrem první hokejové neděle bude souboj Pardubic a Třince, jenž patří mezi největší favority ligy. 

neděle 18. září 2022 – 15:30
ENERGIE KV  vs.  MOUNTFIELD HK

Energie nevstoupila do začátku sezony vůbec dobře, když utrpěla na ledě brněnské Komety debakl 6:1. Nyní se poprvé představí divákům na vlastním ledě. Těžká šichta je však čeká znovu, neboť přijede na západ republiky loňský vítěz základní části.

Mountfield se však na svůj první bod do extraligové tabulky nadřel, na domácí půdě padl nakonec 1:2 s Libercem. Hokejisté Hradce si budou chtít spravit střeleckou chuť, v cestě jim stojí ideální soupeř. Hosté by měli dát na západě Čech alespoň tři góly, na což je vypsaný sympatický kurz 2,12.

Mountfield je podle sázkových kanceláří favoritem v kurzu 2,05.

neděle 18. září 2022 – 16:00
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC  vs. RYTÍŘI KLADNO

Na první pohled favorit jasný, ale i Dynamo se v úvodním kole přesvědčilo, že Kladno není radno podceňovat. Oba týmy musely v pátek ve svých zápasech do prodloužení. Zatímco Liberec nastavený čas proti Mountfieldu zvládl, Rytíři odešli nakonec poraženi.

Především Kladno může ztracených bodů obzvlášť litovat, protože vedlo čtyři minuty před koncem ještě o dva góly. Z tohoto kolapsu se pokusí Rytíři poučit, avšak v Liberci budou jednoznačně v roli outsidera.

Liberec je podle sázkových kanceláří favoritem v kurzu 1,52.

neděle 18. září 2022 – 16:00
SPARTA PRAHA  vs.  VERVA LITVÍNOV

Souboj Sparty s Litvínovem bude zároveň soubojem poražených z prvního kola. Oba týmy jdou do nové sezony s velkými ambicemi. Zatímco Sparta mluví jen o titulu, Litvínov by se rád dostal na medailové pozice.

Vzájemný duel však bude pro jeden z týmů znamenat nepovedený start do sezony. Parta kolem Vladimíra Růžičky bude chtít kousat, ovšem favorit je na první pohled zřejmý. V domácím prostředí by si neměla Sparta s papírově slabším soupeřem dovolit zaváhat.

Sparta je podle sázkových kanceláři favoritem v kurz 1,56.

neděle 18. září 2022 – 16:00
VÍTKOVICE RIDERA  vs.  ŠKODA PLZEŇ

První domácí duel sezóny čeká v neděli také Vítkovice. Tým doplněný Pererem Muellerem jde do sezony s velkými cíli, na které nejsou ostravští fanoušci v posledních letech zvyklí. To ovšem Vítkovice potvrdily hned v úvodním zápase, kdy braly tři body na ledě Vervy.

Americký ostrostřelec se na úvod trefil hned dvakrát. Pokud bude skórovat i v neděli, můžete si vylepšit tiket hezkým kurzem 2,25. Plzeň sice nebude chtít prohrát i druhý zápas na začátku sezony, ovšem bookmakeři věří jednoznačně domácím.

Vítkovice jsou podle sázkových kanceláří favorité v kurzu 1,92.

neděle 18. září 2022 – 16:30
DYNAMO PARDUBICE  vs.  OCELÁŘI TŘINEC
(ČT Sport)

Šlágr druhého kola je jasný. Dynamo patří s Oceláři mezi TOP rarity letošního ročníku. Minimálně v psychické výhodě jsou domácí, kteří zvládli otočit zdánlivě ztracené utkání na Kladně. Zatím podle počtu prodaných vstupenek se čeká bouřlivá atmosféra, která požene domácí hokejisty za druhým vítězstvím v sezoně.

To Oceláři úvod nového extraligového ročníku vůbec nezvládli. Jako jediní ze všech čtrnácti mančaftů nedokázali skórovat a padli doma po křečovitém výkonu 0:2. Sílu Oceláři pochopitelně mají, avšak na pardubickém ledě se jim bude o první body bojovat velmi těžko.

Dynamo je podle sázkových kanceláří favorit v kurzu 2,15.

neděle 18. září 2022 – 17:00
MOTOR ČB  vs.  KOMETA BRNO

Oba týmy vstoupily do sezony zcela podle představ. Pro Motor bylo vítězství v Třinci tak cenné, že překvapilo i některé hráče Motoru. Kometa zase pro změnu v úvodním kole nasypala Karlovým Varům šest branek.

Tady si bookmakeři s rolí favorita vůbec nevědí rady, podle vyrovnanosti se nabízí i remíza v kurzu 4,20. Zároveň se bude jednat o bitvu dvou týmů s velkou fanouškovskou základnou, což by se mělo podepsat i na hlasité atmosféře.

Utkání nemá favorita, oba týmy jsou shodně vypsány s kurzy 2,45.

neděle 18. září 2022 – 17:00
HC OLOMOUC  vs.  MLADÁ BOLESLAV

Že dokáží v úvodním kole zvítězit hokejisté Olomouce (2:1 v Plzni) i hokejisté Mladé Boleslavi (4:2 doma se Spartou), to by si tipl skutečně málokdo. Velké množství sázkařů tady pohořelo. Obtížnost tipnout vítěze duelu Olomouce s Bruslaři se odráží taky na relativně vyrovnaném kurzu.

O kousek vyšší je na domácí hokejisty – 2,51. Bylo by velkým překvapením, kdyby brala Olomouc po prvním víkendu plných šest bodů. I z tohoto důvodu sázkovky věří o něco víc hostům. V případě plichty je pak vypsán kurz 4,20.

Mladá Boleslav je podle sázkových kanceláří mírný favorit v kurzu 2,40. 

Zdroj: Tipsport Extraliga, Tipsport

Reklama

Extraliga

Jaromír Jágr naznačil a připustil možný konec kariéry! K čemu všemu se legendární 68 přiznala?

V rozhovoru pro deník Sport Jaromír Jágr naznačil možný konec kariéry. Na led se údajně vůbec nechystá. Údajně mu chybí čas, chuť, i jakákoli motivace. Starosti má s organizací a vedením klubu a především s z rekonstrukcí zimního stadionu.

Publikováno

dne

V rozhovoru pro deník Sport Jaromír Jágr naznačil možný konec kariéry. Na led se údajně vůbec nechystá. Údajně mu chybí čas, chuť, i jakákoli motivace. Starosti má s organizací a vedením klubu a především s z rekonstrukcí zimního stadionu.

Jágrovo Kladno začalo sezónu poměrně slušně. Minimálně ve srovnání s předchozími ročníky. Z úvodním pěti kol Kladno nevyšlo ani jednou na prázdno a vždy bralo minimálně bod. Všechno to byla velmi vyrovnaná utkání, včetně první prohry s Třincem 1:2.

Poslední zápas z nedělního kola byl však první jednoznačný. Rytíři nestačili na živějšího a bruslivějšího soupeře na ledě Mladé Boleslavi. Výsledkem byl nezdar 0:4. Právě po prohraném duelu ve ŠKO-ENERGO Aréně Jágr poskytl rozhovor deníku Sport.

Nejprve došlo k hodnocení právě skončeného utkání: „Dostali jsme tu lekci, Boleslav byla o hodně lepší, nedala nám absolutně šanci. Domácí byli prvním týmem, který nás od začátku zápasu přehrál. Z mého pohledu proti nám hrál nejlepší tým, proti kterému jsme zatím nastoupili.“ zaznělo.

Následovalo srovnání hráčů, platů a rozpočtu Kladna a Mladé Boleslavi. Podle redaktora deníku Sport jsou na tom kluby podobně. Majitel Rytířů si to však nemyslí: „My rozhodně půlmilionové hráče nemáme. Jejich rozpočet se nedá s naším srovnávat, my za sebou nemáme Škodovku.“

Pak přišla série klíčových otázek. Na led se příliš nehrnete. Jak dlouho vydržíte pouze na střídačce? Neblíží se Váš návrat na led? Nechybí Vám hraní?

JJ reagoval pro mnohé překvapivě: „Abych byl upřímný, ani nemám chuť se vracet. Kdyby se konal Winter Classic, který jsem slíbil, asi bych se musel přinutit jít hrát. Popravdě, nemám motivaci, nemám chuť. Hokej mám rád, ale je to dřina. Na zimáku strávím mnohem víc času než dřív především kvůli organizačním věcem. Před sezonou jsme byli trochu ve stresu, museli jsme řešit spoustu záležitostí, abychom vůbec zvládli první zápas.„, řekla legenda z Kladna.

Na otázku, zda je možné, že už hrát vůbec nebude, odpověděl Jágr takto: „Je to možný. Jak říkám, uvidím, jak to dopadne s Winter Classic. Třeba by mě to nakoplo, ale momentálně nemám ani chuť.“

Jágr je půl roku bez ostrého zápasu, nebo zápasového tempa. Cítí se více jako majitel klubu, než hráč. Sám sobě přiznává, že letos má Kladno kvalitní kádr a musel by si hodně odříkat a zapracovat na sobě, aby se objektivně vešel do sestavy. Loni si připadal, že musí klukům pomoci i na ledě, ale letos už je to jinak.

Před sezonou řešil spoustu věcí ohledně rekonstrukce zimního stadionu a vzhledem k jeho funkcím a postavení v klubu tráví na „zimáku“ více času, než kdy dřív. Jestli ještě uvidíme v Kladenském dresu na ledě v zápasu legendární číslo 68, je otázka.

Sám Jágr zmínil, že aktuálně k návratu na led nemá důvod, motivaci, čas, ani chuť. Zřejmě jediná událost, která by to přiměla zvážit comeback by byl velký zápas pod otevřeným nebem.

Nezbývá než čekat, jak se vše vyvine. Kladnu se zatím v rámci možností daří. Přejme tak hodně štěstí nejen klubu, ale také jeho majiteli, ať už bude budoucnost vypadat jakkoli.

Zdroj: Hokej.cz, deník Sport

Pokračovat ve čtení

Extraliga

Hokej v TV: Kompletní přehled přímých přenosů Tipsport Extraligy na měsíc říjen

Úvod sezony má Tipsport Extraliga úspěšně za sebou, nyní se řítí do jednoho z nejnabitějších měsíců v celém ročníku. Říjen se hraje opět bez reprezentační pauzy, což znamená, že i v televizi uvidíme ryze extraligový program. V říjnu nás podle programu ČT Sport a O2 TV Sport čeká 14 přímých přenosů.

Publikováno

dne

Úvod sezony má Tipsport Extraliga úspěšně za sebou, nyní se řítí do jednoho z nejnabitějších měsíců v celém ročníku. Říjen se hraje opět bez reprezentační pauzy, což znamená, že i v televizi uvidíme ryze extraligový program. V říjnu nás podle programu ČT Sport a O2 TV Sport čeká 14 přímých přenosů.

Na zavedených pořádcích se samozřejmě nic zásadního nezmění, čtvrtky s pátky budou nadále pod taktovkou O2 TV Sport, kdežto Česká televize nabízí přímé přenosy z drtivé většiny jen v neděli. Pouze 18. října uvidí fanoušci na ČT Sport hokej taky v úterý.

Česká televize se snaží vybírat do televizního vysílání všechny týmy rovnoměrně, takže v říjnu na jejich obrazovkách neuvidíme například Třinec ani Pardubice. Hned dvakrát se mohou těšit fanoušci Olomouce nebo Hradce Králové.

HOKEJOVÝ PROGRAM NA ČT SPORT

neděle 2. října 2022 – 17:20
Verva Litvínov – Mountfield HK

neděle 9. října 2022 – 17:20
HC Olomouc – Rytíři Kladno

neděle 16. října 2022 – 17:20
Energie KV – Motor ČB

úterý 18. října 2022 – 17:00
Kometa Brno – Vítkovice Ridera

neděle 23. října 2022 – 16:00
Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

neděle 30. října 2022 – 16:00
Sparta Praha – HC Olomouc

Stejně jako v září, i v říjnu bude kanál O2 TV Sport o něco aktivnější. Zatímco ČT Sport chystá šest přímých přenosů, placený kanál jich nabídne osm. Ze čtvrtečního a pátečního programu nevynechá ani jeden den.

Nejvíce se na hokej v televizi můžou těšit fanoušci Sparty, neboť klub z hlavního města republiky budou kamery přenášet hned čtyřikrát. Dvakrát se poté v televizi objeví týmy Komety, Dynama nebo Motoru. 

HOKEJOVÝ PROGRAM NA O2 TV SPORT

čtvrtek 6. října 2022 – 17:30
Mladá Boleslav – Energie KV

pátek 7. října 2022 – 17:30
Motor ČB – Sparta Praha

čtvrtek 13. října 2022 – 18:00
Kometa Brno – Dynamo Pardubice

pátek 14. října 2022 – 18:00
Rytíři Kladno – Sparta Praha

čtvrtek 20. října 2022 – 17:30
Motor ČB – Škoda Plzeň

pátek 21. října 2022 – 18:30
Sparta Praha – Kometa Brno

čtvrtek 27. října 2022 – 17:00
Oceláři Třinec – Dynamo Pardubice

pátek 28. října 2022 – 17:30
Verva Litvínov – Sparta Praha

Zdroj: Tipsport Extraliga, ČT Sport, O2 TV Sport

Pokračovat ve čtení

Extraliga

Chování Kmoníčka bylo bezpáteřní, říká Orsava. Hradec by nikomu nedoporučil. Co na to manažer?

Hokej je týmový sport, ve kterém musí klapat každý detail. Že si občas v týmu nesedne trenér s hráčem, na tom není nic neobvyklého. Většinou však veškeré podobné problémy zamete pod koberec přestup či předčasné rozvázání smlouvy. Olomoucký útočník Jakub Orsava však nyní vyšel s výpovědí, která budí pozornost.

Publikováno

dne

Hokej je týmový sport, ve kterém musí klapat každý detail. Že si občas v týmu nesedne trenér s hráčem, na tom není nic neobvyklého. Většinou však veškeré podobné problémy zamete pod koberec přestup či předčasné rozvázání smlouvy. Olomoucký útočník Jakub Orsava však nyní vyšel s výpovědí, která budí pozornost.

Jednatřicetiletý šumperský rodák Jakub Orsava letos válčí za Olomouc, kam přestoupil během posledního léta. Začátek sezony mu vyšel skvěle, když v dosavadních pěti odehraných duelech nasbíral čtyři body za jeden gól a tři nahrávky.

Nyní se však svěřil, co stálo za jeho výměnou z Hradce Králové. Do Mountfieldu přišel Orsava v průběhu sezony 2019/2020 těsně před uzávěrkou přestupového období z Komety Brno výměnou za Rudolfa Červeného.

Za jeho nedávným odchodem stojí nejspíš neshody s generálním manažerem hradeckého klubu Alešem Kmoníčkem: „Nějaké škraloupy tam jsou. Ale to je život, vždycky to není jen růžové. Člověk se s tím musí vyrovnat a jít dál,” řekl Orsava v rozhovoru pro iDnes.

O co přesně šlo, nechtěl být dnes už Olomoucký útočník konkrétní, nicméně přiznává, že hlavní problém vznikl právě mezi nim a generálním manažerem Mountfieldu.

Pan generální manažer Kmoníček se ke mně nezachoval nejlíp. Svým jednáním, až vydíráním, mě dohnal k určitým krokům, proto to tak dopadlo. Viděl jsem, jak se dovede chovat k hráčům, popsal bych to jako bezpáteřní,” netajil se v rozhovoru.

Mountfield je v posledních letech taky známý tím, že angažuje do svého extraligového týmu spoustu cizinců. „Ti úplně nevědí, jak to funguje,” řekl Orsava na jejich adresu.

Já si to ale zažil a těžko budu Hradec někomu doporučovat. To, co jsem tam řešil, mi hlava nebere,” doplnil hokejista, jenž v minulé sezoně zaznamenal v dresu Hradce Králové v základní části 16 bodů (6+10).

KMONÍČEK MUSEL REAGOVAT

Generální manažer hradeckého klubu tato slova v mediálním prostoru samozřejmě zaznamenal, proto se rozhodl následně zareagovat.

Situace s působením Jakuba Orsavy v Mountfieldu HK v sezoně 2021/22 byla poněkud komplikovanější. Hráči se nedařilo, nesplňoval očekávání, která do něj byla jako do jednoho z nejlépe placených hráčů týmu vkládána,” odpověděl Kmoníček na stížnosti útočníka. 

Právě loňskou sezonu zmínil jako zásadní, kdy se dostal jednatřicetiletý křídelník k poklesu formy. Kmoníček však zmínil ještě jednu podstatnou věc.

Jakub navíc na začátku roku 2022 řešil určité rodinné záležitosti, proto jsme mu chtěli dopřát klid na práci a vyvarovat se výměny do jiného týmu, která se nabízela. Požádal nás, jestli může zůstat v týmu, s čímž jsme mu vyšli vstříc,” reagoval manažer s tím, že ani po vyřešení těchto záležitostí nedošlo ke zlepšení formy.

Následně byla podle slov Aleše Kmoníčka hráči nabídnuta výměna do jiného klubu nebo úprava odměny. „Jakub se rozhodl pro druhou variantu. Jestli je takové chování ‚bezpáteřní‘, to ať posoudí každý sám,” dodal třiapadesátiletý boss Mountfieldu.

Zdroj: Tipsport Extraliga, iDnes

Pokračovat ve čtení

Oblíbené