Spojte se s námi


Fortuna liga

Pět podceňovaných slávistů, kteří v letošní sezoně nečekaně září

Publikováno

dne

Slavia Praha kraluje české nejvyšší soutěži, ostatně stejně jako loni. Hned několika hráčům ale výrazně stoupla forma, my si je dnes rozebereme podrobněji.

Ondřej Kolář

Ondra zažívá parádní období a oproti loňské sezóně chytá vážně nepředstavitelně dobře. Zlepšil práci nohama na takovou úroveň, že ho nyní přirovnávají dokonce k Neuerovi.

I časté a úspěšné vybíhání mnohdy sešíváným zachraňuje body. Zlepšil se i co se týče reflexů a nebylo by se čemu divit, kdyby dostal pozvánku do národního týmu, kde je však velká konkurence. 

David Hovorka

I David zažil rapidní vzestup. Po přestupu mu téměř nikdo nevěřil, on se ale role ujal vynikajícím způsobem. Je bezkonkurenčně nejlepším stoperem ligy a i přestože je nízkého vzrůstu, často vyhrává hlavičkové souboje.

Jeho největší zbraní je ale rozehrávka, kterou má mezi stopery jednu z nejlepších v lize. Zatím to vypadá, že se mu podaří nahradit Deliho s Ngadeuem, je za námi ale stále jen pár měsíců.

Jaroslav Zelený

Po neúspěšné loňské sezóně se na něj trochu zapomnělo, nakopl ho ale zápas v Českých Budějovicích, kde předvedl slušný výkon.

Od té doby dostával více příležitostí, do hry se dostal i v Lize mistrů, kde nahrál na gól. Pokud bude v takovýchto výsledcích pokračovat, může být pro Slavii důležitý.

Peter Olayinka

I nigerijský rychlík se zvedl. Více si věří v soubojích jeden na jednoho a zapracoval i na střele, byť zakončení stále občas skřípe. Včera byl dokonce pozván do národního týmu pro zápas s Brazílií, což bude další obrovská zkušenost.

Když zapracuje na driblinku, zakončení a nahrávkách, může být jedním z nejlepších křídelníků Fortuna ligy.

Ondřej Kúdela

A na závěr další obránce, jenž se dosti zvedl. V druhé půlce sezóny příliš nenastupoval, letošní sezóna tedy měla ukázat, zda má kvality.

Zatím předvádí solidní výkony, má o něco horší rozehrávku než Hovorka, vyniká ale ve fyzické síle. Ani hlavičkové souboje moc neprohrává a zatím dává zapomenout na Deliho s Ngadeuem.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.