Spojte se s námi


Ostatní

V Miláně dnes poznáme jméno nejlepšího fotbalisty roku podle FIFA, které vzejde z trojlístku Messi, Ronaldo, van Dijk

Publikováno

dne

Dnešní večer bude patřit společenské události v milánském Teatro alla Scala. V tomto jednom z nejznámějších operních domů totiž zazní jména vítězů letošního ročníku FIFA The Best Awards. Mezi muži usilují o triumf Leo Messi, C. Ronaldo a Virgil van Dijk, mezi ženami pak Alex Morganová, Megan Rapioneová a Lucy Bronzeová.

Na začátku měsíce byli na stadionu San Siro představeni tři finalisté v souboji o nejlepšího hráče dle FIFA, kterými jsou již jmenovaní Lionel Messi, Cristiano Ronaldo a Virgil van Dijk. O tom, kdo z nich zvítězí, rozhodnou spravedlivě fanoušci, žurnalisté a trenéři s kapitány reprezentací. Dodejme, že obhájce prvenství Luka Modrič nebyl ani v užším výběru.

Kromě toho poznáme jedenáctku těch nejlepších hráčů a také hráček, kterou spravuje agentura FIFPro. Chybět nesmí ani samozřejmě ženská varianta výše popsaného ocenění, ve kterém budou bojovat o vítězství Američanky Alex Morganová s Megan Rapinoeovou a Angličanka Lucy Bronzeová.

Nezapomnělo se ani na kouče na klubové úrovni. Zatímco v mužském fotbale bude nejlepším zvolen někdo z trojlístku z anglické Premier League ve složení Josep Guardiola, Jürgen Klopp a Mauricio Pochettino, v tom ženském to bude Jill Ellisová, Sarina Wiegmanová nebo Phil Neville.

Vedle těchto hlavních cen se ještě dozvíme autora nejkrásnější trefy, který dostane Puskásovu cenu. Mezi nominovanými jsou už zmíněný Messi, krajan střelce, po němž je pojmenovaná tato cena Daniel Zsori a Juan Fernando Quintero.

Posledními dvěma oceněními jsou za fair-play a cena fanoušků. Tu dostane Silvia Greccová, která doprovází svého slepého syna Nickollase na zápasy Palmeiras, Justo Sánchez, jenž se stal fanouškem rivala Cerra Ramply anebo nizozemští příznivci za podporu na letošním Mistrovství světa žen ve Francii.

Galavečer začíná o půl deváté a vysílat jej bude mimo jiné Česká televize.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.