Spojte se s námi


Hokej

Velká posila pro Spartu! Ze Švýcarska se vrací Filip Chlapík. Proč jeho návrat nevyšel už na konci uplynulé sezóny?

Tohle je velice dobrá zpráva a parádní posila pro pražskou Spartu. Ze švýcarského Ambri se po jedné sezóně vrací Filip Chlapík, který má být více než dobrou náhradu za odchozího Davida Tomáška. Sparta je evropský velkoklub, těším se až budu doma, prohlásil.

Publikováno

dne

Tohle je velice dobrá zpráva a parádní posila pro pražskou Spartu. Ze švýcarského Ambri se po jedné sezóně vrací Filip Chlapík, který má být více než dobrou náhradu za odchozího Davida Tomáška. Sparta je evropský velkoklub, těším se až budu doma, prohlásil.

Filip Chlapík si za A-tým Sparty zahrál už v extraligovém ročníku 2020/21. Tehdy však připsal jen tři starty a přesunul se opět do zámoří, kde od svého odchodu z Česka v roce 2014 strávil šest sezón.

Pravidelněji si v extralize zahrál až v ročníku 2021/22, kde v dresu Sparty zaznamenal jen v základní části 70 kanadských bodů (31+39).

V následujícím play off, kde ostatně pražský celek došel až do finále, ve kterém podlehl Třinci 2:4 na zápasy, zapsal dalších patnáct bodů.

Není tak divu, že z čistě individuálního hlediska po takto úspěšné sezóně odešel do Švýcarska, konkrétně do týmu Ambri-Piotta. V 50 zápasech základní části vstřelil 24 branek a přidal 13 asistencí, dohromady tedy 37 bodů.

Pro sezónu 2023/24 se však vrací zpět do Sparty. V pražském klubu podepsal kontrakt na další tři roky. Chlapík je tak po Ondřeji Najmanovi a Aaronu Irvingovi třetí letní posilou Sparty.

„Filip odešel teprve před rokem, ale už v uplynulé sezoně jsme byli v častém kontaktu. Víme, co od něj můžeme čekat. On sám má obrovskou touhu zažít ve Spartě úspěch,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka na klubovém webu.

Sparta je evropský velkoklub, těším se!

„Sparta je evropský velkoklub s nejvyššími ambicemi. Těším se, že budu zase doma,“ řekl Chlapík po návratu v rozhovoru rovněž pro klubový web.

„Já Spartu miluju a takové myšlenky tam byly vždycky. Na jednu stranu bylo nepříjemné hrát proti Spartě, na druhou zase fajn, že jsem mohl opět vidět kluky. Navíc mi to připomnělo nějaké období zpátky a uvědomil jsem si, jak mi bylo ve Spartě fajn. Nějakou roli v návratu to určitě hrálo,“ odpověděl na otázku tehdy ještě potenciálního přestupu, kdy si proti Spartě zahrál na Spengler Cupu.

O jeho návratu se spekulovalo ještě před koncem sezóny 2022/23. Chlapík však v rozhovoru vylíčil, proč to tehdy ani nemohlo být na pořadu dne.

„Máme malé miminko a další je už na cestě. Řešili jsme rodinnou situaci, já měl ale smlouvu na dva roky a v Ambri se mnou byli spokojení. Bojovali jsme o playoff a jakékoliv uvolnění tak nepřipadalo v úvahu,“ popsal Chlapík.

Zdroje: HC Sparta Praha, Tipsport Extraliga, Elite Prospects

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.