Spojte se s námi


Hokej

Poslední mise českých juniorů – porazit „nadlidskou“ Kanadu. Co bude potřeba a pomůže zápas ve skupině?

Čeští mladíci se probojovali do finále juniorského mistrovství světa a po 18 letech přivezou domů medaili. V noci ze čtvrtka na pátek v 00:30 vyzvou domácí Kanadu v čele s fantastickým Connorem Bedardem. Jak na ně vyzrát?

Publikováno

dne

Čeští mladíci se probojovali do finále juniorského mistrovství světa a po 18 letech přivezou domů medaili. V noci ze čtvrtka na pátek v 00:30 vyzvou domácí Kanadu v čele s fantastickým Connorem Bedardem. Jak na ně vyzrát?

Kruh se uzavírá. V prvním zápase na šampionátu Češi vyzvali Kanadu a v posledním zápase na turnaji vyzvou… taktéž Kanadu.

V otevíracím duelu Češi šokovali natěšené domácí publikum a vyhráli 5:2. Byla to první výhra české dvacítky nad Kanadou od roku 2013. Svěřenci Radima Rulíka ukázali v zápase úctyhodnou obětavost a také nebojácnost, když první tři góly týmu vstřelili obránci.

Jenže finále bude úplně o něčem jiném. Není žádné tajemství, že výkony a nasazení Kanady na každém turnaji ve skupině a v play-off jsou diametrálně odlišné. Co tehdy stačilo teď nemusí vystačit ani omylem. Výhra ve skupině tak žádnou velkou roli nehraje.

„Bude to hlavně o hlavách, ale zároveň taky o silách. Určitě se ale připravovat budeme i takticky. Kluky stálo semifinále spoustu sil, musíme se dát do kupy. Finále si půjdou všichni užít, odevzdat tam maximum. Nachystáme se. Je to jízda, ale my trenéři prostě znovu uděláme hráčům servis stejný jako doteď, jako po celý turnaj,“ uvedl po semifinále se Švédskem kouč Radim Rulík.

Právě síly budou hrát velkou roli. Kouč české dvacítky si před semifinále liboval, že má čtyři vyrovnané formace a může tak rozložit síly, ovšem v prodloužení se Švédskem bylo znát, že i nadupaným Čechům docházely baterky.

Záležet bude také na to, jak se bude Čechům dařit vyvarovat vyloučením. Na to apeloval Rulík před semifinále, moc se to ale nedařilo, když byli Češi vyloučeni čtyřikrát a jednou z toho byla přesilovka 5 na 3.

Tu však Češi nesmírně obětavým způsobem přestáli, což je nakoplo do zbytku zápasu. Jenže Švédsku přesilovky na tomhle šampionátu nešli, Kanada to bude úplně jiný kalibr. Té se nesmí dát ani jedna možnost, protože jí dokáží hned využít.

Pokud chtějí Češi cíl, na který se zaměřit, není to zrovna těžké. Senzační Connor Bedard tým táhne, vyřadit jej ze hry by znamenalo půl úspěchu.

17letý útočník v šesti zápasech nasázel 9 gólů a přidal 14 asistencí, na kontě tak má 23 bodů. Sám dokáže změnit zápas, nedělá mu problém přejít přes 3 hráče. Bedarda bude potřeba speciálně hlídat, ovšem zároveň nezapomínat na ostatní hráče.

Češi zřejmě začnou stejně opatrně jako v semifinále se Švédskem, jakákoliv chyba bude potrestána. Ale i pokud budou prohrávat, parta kolem Svozila to dokáže otočit, tak jako v prvním duelu s Kanadou či v semifinále se Švédskem.

Zdroj: Česká hokejová reprezentace, IIHF

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.