Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

Brazilci zase o krok blíže titulu. Stopku vystavili Aztékům

Publikováno

dne

Samara: Samara Arena (FC Krylia Sovetov Samara)

Brazilský výběr zvládl bez problémů osmifinálový duel proti Mexičanům, kteří se během celých devadesáti minut odhodlali k jediné přímé střele na svatyni gólmana Alissona. Po utrápeném prvním poločase se Kanárci probudili a v tom druhém se po gólech Neymara a Roberta Firmina mohli radovat ze zaslouženého postupu do čtvrtfinále, kde vyzvou vítěze klání Belgie-Japonsko. 

Tite se odhodlal ke dvěma očekávaným změnám v sestavě. Na pravé straně defenzivy se měl nově prohánět Fagner místo manchesterského Danila a kvůli problémům se zády se ze základní jedenáctky pakoval Marcelo, jehož kompenzoval Filipe Luís. Na straně Osoriova výběru nám došlo ke změně na pozici pravého stopera, kde se nově usadil Hugo Ayala na úkor Héctora Morena, který se vykartoval v duelu se Srby. Překvapením byl nástup záložníka Rafaela Márqueze, který jako první hráč v historii nastoupil do zápasu vyřazovacích bojů na pěti světových šampionátech.

Mexičané byli od prvních minut aktivnější a bylo zřejmé, že rozhodně nehodlají hrát defenzivně a nechávat Brazílii kontrolovat míč. K přímému ohrožení brány se však zatím nedostali a to i přesto, že krajní zadáci Fagner a Luís nepůsobili nejjistějším dojmem. Po stranách tak řádili Carlos Vela a Hirving Lozano, kteří se však gólového ohodnocení týmu nedočkali. Prvních dvacet minut se do brazilské hry zapojovali minimálně nepohybliví Philippe Coutinho a Neymar, kteří byli patrně zaskočeni propracovaným zahuštěním středu pole od „Chicharitova“ mančaftu. První šanci jsem tak zaregistrovali až po 25 minutách, kdy se bez podpory spoluhráčů prokličkoval Neymar před gólmana Ochou, kterého však rána z úhlu nezaskočila. Podobnou možnost na skórování měl prozatím nezatížený Gabriel Jesus, který pálil z podobné pozice, což již zmiňovaný mexický brankář zvládl s obdobnou grácií.

Do druhého poločasu nastoupili úplně jiní Brazilci a ihned se předvedli skvěle rozehraným rohem při kterém se Coutinho individuálně dostal do ideální střelecké pozice. Stejně jako jeho kolegové však mířil do středu brány. O pár minut později přišel dlouho očekávaný mexický kontr, který však neúspěšně zakončoval levý obránce Jesús Gallardo. Mnohem živější žluto-modrý celek měl najednou spoustu kombinačních nápadů, které nově realizoval pomocí znovuzrozených křídel. Netrvalo to tedy dlouho a Titeho mašina udeřila v 51. minutě, kdy si duo Neymar-Willian poradilo se všemi členy vápna a zaslouženě tak poslalo svůj výběr do vedení na což museli reagovat hráči v zeleném.

Alespoň došlo k nutnému střídaní: levého obránce Álvareze substituoval útočnější Jonathan dos Santos. Mexičané však v útoku postrádali kreativitu a navíc se dopouštěli laciných chyb v rozehrávce, což dávalo možnost pro protiútoky vedené nejlepším hráčem střetnutí Willianem. Nějaký výrazný tlak předků Aztéků tak nastartovala až série standardních situací na půli Kanárků kolem 80. minuty, ze kterých však paradoxně vypramenil další inkasovaný gól. Fernandino vystihl nepřesnost v rozehrávce, čímž nabil zabijáckemu tandemu Neymar-Firmino, kteří nezaháleli a poslali tak výsledkem 2-0 definitivně Verde-Amarela mezi nejlepší osmičku turnaje.

Večerní osmifinálový duel mezi Belgií a Japonskem nám tedy napoví, kdo narazí v kazaňském čtvrfinále na hlavního favorita na titul Brazílii.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.