Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

Mexiko po senzačním skalpu Němců zdolalo i Jižní Koreu a výrazně se přiblížilo k branám osmifinále

Publikováno

dne

Po vítězství nad Německem se Mexiku postavila do cesty Jižní Korea a zápas to byl vyrovnaný. Tým ze střední Ameriky se dostal zásluhou Vely a Chicharita do dvoubrankového vedení. V nastavení druhého poločasu snížil krásnou střelou Son, více však Korejci nestihli. Mexiko je tak po výhře 2:1 blízko postupu do osmifinále, naopak šance Korey na postup jsou po dnešní prohře mizivé.

Mexičané drželi od úvodních minut míč na svých kopačkách, zatímco Korejci čekali na chybu v rozehrávce, po které by mohli jít do rychlého protiútoku. Jeden takový brejk přišel ve 12. minutě, kdy se Hwang Hi-čchan krásně zbavil obránce a nacentroval, střelu I Jonga do odkryté brány na poslední chvíli zblokoval Lozano. O chvíli později se do další šance dostal Son, ani natřikrát se mu však nepodařilo skórovat.

Ve 25. minutě zblokoval centr Guadrada Čang Hjon-su, bylo to však za pomoci ruky a rozhodčí bez váhání nařídil penaltu. K té se postavil Carlos Vela a střelou do protipohybu brankáře poslal Mexičany do vedení. Opaření Korejci mohli hned o dvě minuty později inkasovat znovu po střele Layúna, ale ten přestřelil. Do poločasu více akcí k vidění nebylo, Mexiko šlo do kabin s vedením 1:0 v zádech.

První šanci druhé půle si vypracoval Ki Song-jung, gólman Ochoa střelu zklividoval, ikdyž s problémy. Mexiko také mělo své šance, střely Guardada ani Vely ale cíl nenašly. To se povedlo až Chicharitovi, který při protiútoku dostal přihrávku od Lozana, položil si obránce a střelou k bližší tyči zvýšil na 2:0.

Jestli měla mexická obrana s někým problém, tak to byl Son Hung-min, který dělal svoji rychlostí defenzivě nemalé problémy, gól však ne a ne přijít. Nakonec se to tomuto rychlému křídelníkovi povedlo, bohužel pro Koreu, branka přišla příliš pozdě. V nastavení se Son dostal za vápnem ke střele levačkou, kterou míč krásně zakroutil za bezmocného Ochou.

Více už Korejci nestihli, Mexiko se tak po výhře 2:1 přiblížilo postupu do osmifinále. Šance Korey na postup se naopak výrazně zmenšily.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.