Spojte se s námi


Hokej

Velká posila na MS, přijede Hertl! Jistota u hráčů Detroitu, slib i od Pastrňáka

Petr Nedvěd si při skládání týmu na mistrovství světa může zapsat první velké jméno. Účast totiž přislíbil Tomáš Hertl ze San José Sharks. Předem domluvený je také s dvěma hráči Detroitu.

Publikováno

dne

Petr Nedvěd si při skládání týmu na mistrovství světa může zapsat první velké jméno. Účast totiž přislíbil Tomáš Hertl ze San José Sharks. Předem domluvený je také s dvěma hráči Detroitu.

Po fiasku na olympijských hrách přišla na pozici kouče reprezentace ostrá změna. Filipa Pešána nahradil Fin Kari Jalonen a pro navrácení fanouškovské důvěry v český hokej bude úspěch na MS ve Finsku velice důležitý.

A pro tento úkol získal generální manažer Nedvěd velkou zbraň. Účast mu totiž přislíbil Tomáš Hertl, který prožívá skvělou sezónu v NHL. V San José je druhým nejproduktivnějším hráčem (26+28) po Timu Meierovi, minulý týden navíc se Sharks uzavřel nový kontrakt na 65,1 milionu dolarů.

„Hertlík mi mistrovství potvrdil, má chuť reprezentovat. Volali jsme si, jsme domluveni, z toho mám radost,“ uvedl pro iSport Nedvěd.

San José se pravděpodobně do play-off nedostane, nachází se na 11. místě a ztráta na postupové příčky je velká. Hertl by tak mohl být k dispozici od začátku šampionátu.

Nedvěd ale shání další jména z NHL. Nedávno přiznal, že pevně počítá s Filipem Hronkem a Jakubem Vránou z Detroitu Red Wings, v řešení je i Filip Zadina.

A co to úplně největší české hokejové jméno, které NHL nabízí? David Pastrňák s Bostonem do play-off proklouzne, v případě brzkého vypadnutí je ale připravený reprezentovat.

„Pasta s Nosínem v tuhle chvíli nejsou úplně na pořadu dne, ale jsme domluveni, že kdyby jim náhodou play off nevyšlo, přiřadí se k nám. Mají chuť reprezentovat,“ dodává Nedvěd.

Zdroj: iSport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.