Spojte se s námi


Hokej

Téma týdne: Dokážou se tápající Pardubice dostat před play-off na vítěznou vlnu? A je ve hře Alois Hadamczik?

Jestli je aktuálně nějaké téma, které se v Extralize řeší, je to také mizerná forma Pardubic. Pardubické Dynamo prohrálo toto úterý už šesté utkání v řadě, navíc si z žádného z prohraných duelů neodneslo ani bod. Co se aktuálně v Pardubicích děje?

Publikováno

dne

Jestli je aktuálně nějaké téma, které se v Extralize řeší, je to také mizerná forma Pardubic. Pardubické Dynamo prohrálo toto úterý už šesté utkání v řadě, navíc si z žádného z prohraných duelů neodneslo ani bod. Co se aktuálně v Pardubicích děje?

Pardubice jsou aktuálně jedním z týmů, které mají nejhorší formu z celé Extraligy. Nejen, že Dynamo z posledních šesti zápasů nevybojovalo ani bod, ale pokud se podíváme dále do historie, zjistíme, že období, kdy se nedaří, je mnohem delší.

Z celkově jedenácti posledních zápasů vyhrály Pardubice jen jednou za tři body, to bylo ve 49. kole, kdy dokázali pardubičtí porazit 4:0 Kometu Brno. V utkání s Litvínovem, které se hrálo v rámci 51. kola, vyhrály Pardubice 6:5 po prodloužení. Ani jednou v posledních jedenácti zápasech si Dynamo nepřivezlo body z venkovního ledu.

A bohužel to pro Dynamo nevypadá, že se by se forma, zlepšovala. Poslední zápas je toho důkazem. Pardubice v něm hrály na ledě Motoru České Budějovice, kde prohrály vysoko 1:7! Utkání se nehodnotilo dobře ani současnému trenérovi Dynama Richardu Královi.

„Zápas se mi hodnotí těžko. Nastoupili jsme nepochopitelně ustrašeně s obrovským respektem. Nešly nám nohy a prohrávali jsme osobní souboje. Nevím, jestli to bylo ze strachu, nebo z nervozity. Budějovice nás přehrávaly od první minuty a na ledě existovalo jenom jedno mužstvo. Byl to náš nejhorší zápas v sezoně,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci Richard Král.

Pozitivní zprávou může být, že se do sestavy vrátil po zranění čelisti Jan Kolář. Proti Českým Budějovicím odehrál 15 minut. „Fyzicky jsem se cítil dobře, to bylo ale jediné pozitivum na mém návratu,“ nezastíral zklamání Kolář.

Na druhou stranu ale bude Dynamo postrádat tři týdny útočníka Matěje Blümela.

Jak to vypadalo, že se budou Pardubice rvát o nejvyšší příčky, nyní bude Dynamo rádo, když se podívá přímo do čtvrtfinále play-off. Nahraný náskok na soupeře je pryč. Pardubice jsou aktuálně na 5. místě tabulky, ze kterého ztrácí pouhý bod na třetí Spartu a čtvrtou Plzeň.

Naopak se Dynamo musí dívat i za sebe, tam má bod náskok na České Budějovice a tři body na Liberec.

Hodně se okolo Pardubic spekulovalo, jestli nedojde k výměně hlavního trenéra. Ve hře byl podle médií i Alois Hadamczik. Nakonec se ukázalo, že to byly opravdu jen spekulace.

„Chci zastavit spekulace. Richard Král má naší plnou podporu. Změna trenéra není aktuální. Věříme v dobrý výsledek,“ vzkázal ve čtvrtek odpoledne na svém Twitteru Petr Dědek.

Všechno ještě potvrdil také sám Hadamczik. „Garantuji vám, že je to nesmysl. Někdo se jen snaží Dynamo rozeštvat,“ řekl pro iDnes.cz.

Jak bude ale vypadat zbytek základní části a následně play-off, je ve hvězdách. Dokáže se Dynamo zvednout a bude v play-off velmi nebezpečným soupeřem? Nebo už toho v letošní sezoně moc neukáže? Rozhodnou následující utkání.

Zdroj: HC Dynamo Pardubice, Hokej.cz, iDnes.cz

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.