Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

Preview: Skupina A: Proklestí si domácí Rusko cestu do osmifinále?

Publikováno

dne

Po dlouhé době jsem tu u klasických previews. Tento týden se podíváme na nejočekávanější turnaj za poslední čtyři roky- Mistrovství světa v Rusku 2018. Každý den se podíváme na jednu skupinu, kterou si detailně rozebereme. Začínáme logicky skupinou A, kde se kromě domácího Ruska představí Egypt, Uruguay a Saudská Arábie. V této skupině je řada otázek. Dokráčí pořadatelský tým do vyřazovací soutěže? Stihne Mohamed Salah začátek MS? Jakým výkonem se bude prezentovat Saudská Arábie? Začněme ale postupně odkrývat první tým. 

Rusko: 

Tento tým je velice těžké přečíst, neboť jejich výsledky může ovlivnit několik faktorů. Prvním faktorem bude kvalita hráčů. Poslední dva roky hráli jenom přátelské utkání. Většinou hráli proti velkým týmům viz. Brazílie, Francie atd. V těchto zápasech byli vždy horší, i když právě takové zápasy jim můžou pomoct.V bráně bude celou obranu řídit Igor Akinfeev, který obléká dres CSKA Moskva. Útočnou hru ponesou na svých bedrech Smolov či Kokorin. Zajímavý hráč je Fernandes, který získal ruské občanství, naopak naturalizovaný Neustadter se do výběru 23 hráčů nedostal.

Druhým faktorem bude domácí prostředí. Rusové prahnou po velkém úspěchu, takže buď své hráče posunou na jiný level nebo potopí celý tým. Největší zbraní tohohle týmu bude útočná fáze, která by mohla vyzrát na Saudskou Arábii a Egypt.Třetím faktorem bude strategie týmu, která se za dva roky hodně měnila. Přes rozestavení 3-5-2 k 4-4-2 či 4-3-3. Zatím si stále určitě nejsou moc jisti, neboť konfederační pohár 2017 odehráli v rozestavení 3-5-2 a nakonec porazili pouze Nový Zéland.

Uruguay:

Tohle je nejspíš jediná jistota ve skupině A. Uruguay jako tradičně v posledních letech má velice silný kádr. Na všech postech mají světové hráče, kteří každý zápas prokazují své kvality. V bráně zkušený Muslera, který chytá drtivou většinu utkání reprezentace. V obraně jistý Godín s JImenézem, kteří hrají za Atlético Madrid. Záloha je ze všech pozic nejslabší, nicméně jména jako Ramiréz, Bentacur či  Rodriguez znamenají kvalitu.

Útočná fáze je snad nejlepší. Duo Edinson Cavani a Luis Suarez ničí každou obranou, která se jim postaví. Za nimi čekají na svou šanci Maxi Gomez, který za Celtu Vigo nasázel 17 branek nebo Matias Vecino hrající za Inter Milán. Uruguay hraje v rozestavení 4-4-2, kde dvě útočné hvězdy hrají prim ve všech útočných akcí. Celkově si tedy myslím, že tým z Jižní Ameriky bez problémů ovládne skupinu A a bude mít velcie dobrou pozici do playoff.

Saudská Arábie:

Další neznámá. Saudská Arábie se dostala na Mistrovství světa naprosto bez problému. Největší hvězdou je asi Mohammad Al-Sahlawi, který v kvalifikaci zaznamenal 18 branek. Společně s Robertem Lewandowskim drží první příčku krále střelců v boji o MS v Rusku. V poslední fázi kvalifikace skončili druzí za Japonskem, které ovšem dokázalo porazit. Jinak za sebou nechali Austrálii, Irák či Spojené arabské emiráty, Národ z Arabského poloostrova se může spolehnout na útočnou fázi.

V posledních dvou přípravných zápasech prohráli těsně 1:2 s Itálií a 3:0 s Peru. Největší slabinou tohoto celku bude tedy obrana, která bude mít velký problém se Salahem či Suárezem. Tento národní tým tedy může jenom překvapit. Naprosto nikdo od něho nic nečeká a to může být jejich výhoda. S řadou okolností můžou být černým koněm skupiny A!

Egypt:

Ještě před dvěma roky by si každý řekl, že by byli bez šance, jenže poslední rok se vynořil ďábel jménem Mohamed Salah, který se řítí k nepřekonatelné dvojici Ronaldo, Messi. Svou neskutečnou hrou nabudil celý národ, který se kvalifikoval na závěrečný turnaj v poslední minutě kvalifikace, kdy v 94. minutě proměnil penaltu proti Kongu již zmiňovaný Salah.

Nicméně ve finále Ligy mistrů se Salah zranil a nikdo na světě neví, jak to s ním vypadá. Pokud se uzdraví, tak Egypt může dojít hodně daleko, neboť jeho výkony povzbudí celý tým. Naopak když nebude moct nastoupit, tak Egypt bude třetinový. Za perličku stojí říct to, že v brance bude chytat  Essam El-Hadary, který má již 45 let! Celkově by mohl africký tým postoupit z druhého místa, nicméně jak už jsem řekl. Všechno bude záviset na jméně SALAH!

Moje tipy:

  1. Uruguay– jasný vítěz skupiny
  2. Egypt– faktor Salah
  3. Rusko– velké ambice
  4. Saudská Arábie– nekvalitní obrana
Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.