Spojte se s námi


Hokej

Švýcaři se proti Slovensku vrátili do své pohody i na vítěznou vlnu

Zápas mezi Švýcarskem a Slovenskem nabízel před začátkem několik podstatných otázek. Ta první byla, jestli dokáží Slováci udržet svou neporazitelnost. Ta druhá, jestli se dokáží Švýcaři oklepat z velkého debaklu.

Publikováno

dne

Zápas mezi Švýcarskem a Slovenskem nabízel před začátkem několik podstatných otázek. Ta první byla, jestli dokáží Slováci udržet svou neporazitelnost. Ta druhá, jestli se dokáží Švýcaři oklepat z velkého debaklu po zápase se Švédy, vrátit se zpátky na vítěznou vlnu a především ještě víc zamotat tabulku skupiny A.

Zdroj: Pixabay

Podle posledních výsledků na šampionátu se mělo jednat i relativně vyrovnané utkání. Zkušenější tým Švýcarska však vzal osud jednoznačně do svých rukou.

Švýcaři přitom nenakročili ke svému jednoznačnému vítězství zrovna přesvědčivě. První minuty hry patřily spíš slovenskému týmu. Přesto to byli hokejisté Švýcarska, kteří otevřeli skóre.

Díky přísnému vyloučení Pospíšila na 5 + do konce, dostal tým v červených dresech výhodu přesilové hry, kterou dokázal využit Raphael Diaz

Slováci v první třetině pokračovali v aktivní hře i nadále. To dokládá taky statistika střeleckých pokusu, kterou naši sousedi ovládli v prvních dvaceti minutách 12:4. Na kontě jim však svítila nula.

Slováci během úvodní části zápasu faulovali dvakrát. I druhý nedovolený zákrok se jim stal rovněž osudný, ačkoliv si následky přenesli na začátek druhé třetiny. Na 2:0 zvyšoval Sven Andrighetto.

Druhá branka přece jen otupila herní převahu slovenského týmu. Za nedlouho už to bylo 3:0, když se prosadil Romain Loeffel. Švýcaři během druhé třetiny našli zpátky svoji ztracenou pohodu. S klidem v rukách přidali do konce druhé třetiny ještě čtvrtou branku, čímž definitivně zlomili odpor soupeře. 

Ve třetí třetině už to byla pro Švýcarsko víceméně pohoda. Navíc o po 38 vteřinách si připsal čtvrtou branku na turnaji Timo Meier. To už byla navíc třetí využitá přesilovka v zápase. 

Za další necelé dvě minuty už to bylo 6:0, to se do střelecké listiny zapsal Matthew Beniers.

Přestože Slovensko dokázalo vzápětí korigovat stav, střeleckou chuť Švýcarů to nijak zvlášť neovlivnilo. Přesilové hry se staly jejich dominantou. Po dalších dvou brankách v početní převaze to už bylo 8:1!

Švýcaři tak naprosto sebevědomě svého soupeře přejeli. Souboj o první místo ve skupině tak zůstává nadále zcela otevřen. 

ŠVÝCARSKO vs. SLOVENSKO
8SKÓRE1
28STŘELY NA BRANKU24
4VYLOUČENÍ7
8TRESTNÉ MINUTY60
5/7VYUŽITÍ PŘESILOVEK0/4
0GÓLY V OSLABENÍ0
25VYHRANÁ VHAZOVÁNÍ22
Zdroj: Livesport

Zdroj: IIHF  

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.