Spojte se s námi


Hokej

Analýza týmu Velké Británie na MS: Bez přípravy, trenéra i bez ambicí. Předposlední místo ve skupině bude velký úspěch

Mezi šestnáctkou účastníků elitní divize mistrovství světa se ocitá i takový hokejový trpaslík, jakým je reprezentace Velké Británie. Pokud však chcete své poctivě vydělané peníze vsadit na senzaci, raději pro tentokrát tento hazard vypusťte.

Publikováno

dne

Mezi šestnáctkou účastníků elitní divize mistrovství světa se ocitá i takový hokejový trpaslík, jakým je reprezentace Velké Británie. Pokud však chcete své poctivě vydělané peníze vsadit na senzaci, raději pro tentokrát tento hazard vypusťte.

Zdroj: Pixabay

Když jsem přemýšlel, co napsat o výběru Velké Británie a jeho šancích na blížícím se světovém šampionátu, napadlo mě, že není jednoduššího odhadu. 

Od Britů se skutečně nedá čekat prakticky nic. Přesto si pojďme ukázat pár klíčových vodítek k této primitivně jednoduché analýze.

TRÉNINK A ZÁPAS JAKO PŘEPYCH 

Jestli jste si mysleli, že jsme na tom byli v posledním roce v našich končinách s hokejem špatně, věřte, že jinde bylo daleko hůř. Minimálně ve Spojeném království tomu tak bylo.

Britský hokej totiž není na takové úrovni, že by se bez fanoušků uživil. Zatímco jinde v Evropě se hrálo alespoň bez diváků a příjmy se klubům sypaly za vysílací práva či reklamu v televizi, nic takového v Británii nebylo.

Navíc tam nefungovaly ani žádné výjimky pro vnitřní trénování, takže pokud chtěl někdo pilovat své hokejové dovednosti, musel hledat spásu někde za hranicemi. Alespoň někteří měli to štěstí, ostatní museli svou fyzičku udržovat bez ledu.

Až nedávno proběhly mezi kluby tamních hokejových soutěží alespoň nějaké turnaje, které se uživily prodejem přístupů na internetové streamy.

Hlavní problém však je v tom, že tohle byla prakticky jediná ostrá příprava většiny britských hráčů na MS v Lotyšsku. Na tak hokejově nevyspělou zemi je to skutečně hodně nevýživná příprava.

Od únorové kvalifikace na ZOH nesehnali Britové jediný mezistátní zápas. 

Trenér dal přednost rodině

Překvapivý, ačkoliv celkem pochopitelný krok, ohlásil před odletem do Rigy hlavní kouč britské reprezentace Pete Russel. Devět měsíců trávil pracovně v Německu, čímž prošvihnul plno důležitých rodinných záležitostí.

„Přijel jsem domů a trávil čas se svou dcerou. Věděl jsem, že bude obtížné se za dva dny opět sbalit a odjet. Moje rodina mě celou dobu podporovala a já cítil, že tentokrát bude správné zůstat doma,” svěřil se Russel.

V minulosti trávil čas s britskou reprezentací, když se jeho žena léčila z rakoviny, nebo jeho dcera prodělávala zrovna operaci rozštěpu. Mnohdy jsou zkrátka na světě důležitější věci, než je hokej, tudíž se dá rozhodnutí hlavního trenéra zcela pochopit.

Body budou Britové sbírat jen za účast

I v běžné sezóně by byli Britové na MS absolutními outsidery. Vzhledem k tomu, jak nemilosrdná covidová sezóna pro ně byla, bude reprezentace ze Spojeného království ještě méně připravena.

Jediné, co bude Velká Británie během šampionátu sbírat, jsou zkušenosti. Ty se jim nepochybně budou hodit. Díky tomu, že se letos neodehrálo žádné jiné MS nižších divizí, nebude letos z elitních týmů nikdo sestupovat.

Tohle je vlastně jediná výhra Britů v letošní sezóně. Nedá se očekávat, že by nějakou další přidali během sedmi zápasů v základní skupině. Taková je holt krutá realita.

Program Velké Británie na MS
22.5. – 15:15Velká Británie vs. Rusko
23.5. – 11:15Velká Británie vs. Slovensko
25.5. – 15:15Velká Británie vs. Dánsko
26.5. – 19:15Bělorusko vs. Velká Británie
28.5. – 15:15Švédsko vs. Velká Británie
29.5. – 11:15Česko vs. Velká Británie
1.5. – 11:15Švýcarsko vs. Velká Británie
Zdroj: Livesport

Zdroj: IIHF, Livesport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.