Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

MS 2018 #3 – Anglie

Publikováno

dne

Angličané samozřejmě v Rusku nemohou chybět, což potvrdili vítězstvím kvalifikační skupiny.

V případě Argentiny a Austrálie se dalo hovořit o nějakém působení na mezinárodní scéně, ačkoliv bylo diametrálně odlišné. S Anglií je to težší. Anglická reprezentace totiž, abyste rozuměli, mezinárodní fotbalovou scénu vytvořila, když v roce 1872 odehrála se svým skotským protějškem vůbec první transstátní utkání v historii. Konalo se 30. listopadu a v utkání tehdy nepadl jediný gól.

Ale posuňme se o 146 let dopředu a pojďme si říct něco o mužstvu a jeho šancích dnes.

Angličané vyhráli poměrně jednoduchou skupinu F hned o osm bodů. Druhým týmem v tabulce bylo Slovensko s 18 body. Na poslední kvalifikační zápasy se proto zaměřit nemůžeme, jelikož si v nich trenér převážně zkoušel nové a mladé tváře. Díky internetu ovšem není problém zabrousit trochu nazpátek a podívat se na utkání se Slovinskem (5.10.), kdy si Anglie zajistila účast na MS. V takovém zápase máme jistotu, že favorit nenechá nic náhodě, postaví nejsilnější mančaft a bude se snažit podat kvalitní výkon.

Anglie tehdy zvítězila po trefě Harryho Kanea 1:0 a nastoupila v tomto složení (4-2-3-1):

Joe Hart

Ryan Bertrand, Gary Cahill, John Stones, Kyle Walker

Eric Dier, Jordan Henderson

Marcus Rashford, Raheem Sterling, Alex Oxlade-Chamberlain

Harry Kane (C)

Na lavičce jim kryli záda: J. Butland, A. Cresswell, J. Defoe, M. Keane, J. Lingard, J.Livermore, H. Maguire, J. Pickford, C. Smalling, D. Sturridge, K. Trippier, H. Winks. Tým řídil (a řídí) G. Southgate.

K vidění tedy byla asi nejsilnější sestava a kromě stopera Chrise Smallinga žádná velká hvězda na hřišti nechyběla.

Albion se ve skupině (G) utká s Belgií, Panamou a Tuniskem. Už na první pohled je, myslím, každému jasné, že tato skupina bude pouze soubojem Anglie a Belgie o první postupovou příčku.

Anglie je nepochybně velkým pojmem, co se světového fotbalu týče. Mistrovství světa se účastila 14x a v roce 1966 se jí dokonce podařilo zvítězit (před domácím publikem). Paradoxně to ale bylo poslední medailové umístění. Olympijské hry ovládli sice dvakrát, ovšem před více než sto lety a na Mistrovství Evropy skončili pouze dvakrát třetí a už je to také více než dvacet let.

Na základě těchto, a dalších, skutečností je mé očekávání vůči Anglii na letošním MS střízlivé až skeptické (čtvrtfinále). Věřím ale, že individuální schopnosti jednotlivých hráčů mě dokážou zaujmout a tak bude Anglie jedním z týmů, které budu sledovat velmi pečlivě.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.