Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

Schick v nominaci na Kosovo a Bulharsko chybí. Dostane znovu šanci Ondrášek?

Publikováno

dne

Nejspíše rozhodující zápas kvalifikačního cyklu o EURO 2020 se blíží, 14. listopadu se Česká fotbalová reprezentace utká v Plzni s přímým konkurentem o postup, s Kosovem, následně tým ještě cestuje k utkání s Bulharskem. Dnes na Strahově proběhla nominační tisková konference.

Pokud reprezentanti České republiky porazí v Plzni svého soupeře, definitivně si zajistí postup na EURO 2020 a odepře právě Kosovu účast na finálovém turnaji. Byť třeba soupeř není tak atraktivní jako v případě Anglie, právě toto je zápas, který je pro národní tým, potažmo i celý český fotbal, nejdůležitějším v éře Jaroslava Šilhavého.

Nominační tisková konference na Strahově dnes odhalila jména, ze kterých bude realizační tým vybírat sestavu pro následující dva zápasy.

Zdroj: fotbal.cz

Brankářská trojice zůstala stejná jako v případě minulých nominací reprezentačního výběru, co se týká nových jmen, v kruhu zvolených hráčů se objevuje navrátilec po zranění Tomáš Kalas, který doplňuje Kúdelu, Čelůstku a Brabce na pozici stopera.

Řeč se zákonitě musela stočit i na Patrika Schicka.

„Patrik trénoval individuálně, měl by se k týmu připojit po Lize mistrů. Dali jsme ho aspoň mezi náhradníky, i když šance na jeho doplnění do týmu je malá,“ uvedl na jeho adresu trenér Šilhavý.

Celá situace je ztížena napjatým vztahem s klubem útočníka, RB Lipsko. Jeho zástupci do médií uvádí, že reprezentace České republiky porušila dohodu o nenasazení hráče do zápasu proti Severnímu Irsku v okamžiku, kdy ještě nebyl stoprocentně zdravý. Právě v něm si totiž útočník se zkušenostmi z AS Řím obnovil zranění.

Uvidíme, jak se v Plzni našim borcům povede, každopádně držme palce, aby na EURO 2020 postoupili!

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.