Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

Preview: Slovensko čeká klíčový souboj s Walesem o druhé místo

Publikováno

dne

Wales se aktuálně nachází na 4. místě o tři body za druhým Slovenskem a navíc má ještě zápas k dobru, tudíž je dnešní duel pro Slováky naprosto klíčový v dalším vývoji ve skupině E, do kterého však může také výrazně promluvit Maďarsko!

Slovensko zatím v této kvalifikaci padlo dvakrát, nejprve s Walesem 1:0 a potom také s Chorvatskem 0:4. Jenomže jako jediný tým, ze zmíněných favoritů na postup, dokázali porazit Maďarsko 2:0, což se Velšanům a ani Chorvatům nepodařilo a tak zůstává tato skupina stále otevřená.

Případný vítěz tohoto duelu získá ohromnou výhodu a výrazně se přiblíží postupu. Tyto myšlenky se však snaží trenér slovenského národního výběru Pavel Hapal zahnat. „Máme před sebou ještě tři zápasy a každý z nich bude důležitý. Nechci tým dostat pod tlak tím, že řeknu, že duel s Walesem je pro nás klíčový.“

Jenomže pokud Slováci prohrají, cesta na Euro 2020 bude velmi složitá! Toho jsou si určitě všichni hráči vědomi. Na druhou stranu při vyrovnanosti této skupiny má trenér Hapal pravdu v tom, že i případná porážka nemusí znamenat úplný konec.

Kvalitou se slovenský tým určitě může rovnat výběru trenéra Ryana Giggse, který s největší pravděpodobností nevyužije služeb Aarona Ramseyho z Juventusu.

„Musíme hrát jednoduše a lépe, musíme se také poučit z našich chyb. Hrálo se v létě, v náročných podmínkách a někteří hráči neměli zápasovou praxi. Tato skupina je velmi vyrovnaná, v níž každý může porazit kohokoliv. Musíme se vyvarovat chyb a snažit se v Trnavě uspět,“ prozradil Giggs.

I vzájemné zápasy však hovoří ve prospěch Walesu, který vyhrál všechny tři poslední duely, ovšem lehkými favority jsou domácí hráči, kteří před sebou mají velkou výzvu a osobně věřím, že je v jejich silách tento zápas zvládnout.

Tip na sázení | Oba týmy dají gól v kurzu 2.1

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.