Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

Skvělý Pukki! Finský útočník trápil italskou obranu, jednou i skóroval. Na výhru to však nestačilo

Publikováno

dne

Stal se hráčem měsíce v Premier League, nasázel góly Liverpoolu nebo Chelsea, připsal si dokonce i jeden hattrick. Finský útočník je milým překvapením letošní sezóny. Teď se však v dresu Finska postavil v kvalifikačním duelu proti dosud neporažené Itálii. Jak to dopadlo?

Za tři dny to bude přesně jeden rok od té doby, co italský reprezentační výběr naposledy prohrál. Bylo to na stadionu Benficy Lisabon v Portugalsku proti domácímu výběru.

Teď se však Italové utkali v kvalifikaci na Mistrovství Evropy se zarputilými Finy. Tedy s těžkým soupeřem, který ve skupině J suverénně zdolal Bosnu, Arménii nebo posledně i Řecko.

Finové cítili, že by mohli uspět. Trenér Kanerva se rozhodl pro defenzivnější taktiku, a tak vyslal do hry obrannou pětici. Cílem bylo hrozit z rychlých protiútoků a využít skvostné formy, kterou má Teemu Pukki.

A jak se tedy utkání vyvíjelo? Pokud si myslíte, že se Italové hned po úvodním hvizdu chopili iniciativy, tak se mýlíte.

Seveřané zchladili hosty první nebezpečnou šancí ve čtvrté minutě. Neorganizovaná defenziva Italů totiž nezachytila centr do šestnáctky a nepokrytý Toivio jen těsně minul.

Nutno říci, že zhruba od dvacáté minuty byla už dominance fotbalistů v modrých dresech znát. Italové kombinovali, presink soupeře jim nedělal žádné potíže a dokázali rychle otáčet hru.

Přesto se však do větší gólové příležitosti nedostali, a tak skončil první poločas bez branek.

Mužstva vstoupila do druhé půle beze změn v sestavách a utkání začalo nabírat na obrátkách. S agresivnější hrou obou celků, zejména Finů, přicházely i fauly a co víc, také žluté karty.

Dočkali jsme se i první branky!

V 65. minutě našel Chiesa krásným centrem Immobileho, který v sestavě překvapivě nahradil efektivního Belottiho. Útočník římského Lazia pohotovou hlavičkou nasměroval míč do sítě. 0:1!

Plán Severoevropanů nevyšel. Už nemohli nadále vyčkávat.

A tak se vrhli do útoku, což jim brzy přineslo ovoce. Už dříve zmiňovaný kanonýr Pukki se řítil do vápna. Jeho individuální průnik však nedovoleným způsobem zastavil Sensi a sudí nařídil penaltu.

Faulovaný hráč by dle nepsaných fotbalových pravidel pokutový kop zahrávat neměl, přesto si ho vzal Pukki do své režie.

S ledovým klidem proměnil a dostal finské obecenstvo do euforie. 1:1!

Radost však neměla dlouhého trvání, protože si vedení na svoji stranu vzali zpět reprezentanti Itálie. A to po velmi kontroverzním momentu.

Sudí Madden totiž usoudil, že finský obránce zahrál rukou a daroval tak jihoevropskému gigantovi pokutový kop. Opakované záběry však potvrdily, že obranný zákrok byl sporný a penalta se pískat spíše neměla.

K míči se poté postavil zkušený exekutor Jorginho, který chladnokrevně zakončil a vystřelil své zemi vítězství 1:2!

Itálie si obhájila první místo v tabulce, zůstává tak i nadále stoprocentní. Finové zatím ztratili body pouze dvakrát (právě proti tomuto soupeři), a tak se nachází na krásném druhém místě.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.