Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

Fabio Quagliarella pálí i v reprezentaci Itálie, díky čemuž stanovil nový rekord

Publikováno

dne

Ve svých 36 letech prožívá Quagliarella pravděpodobně životní sezonu. V italské Serii A střílí jeden gól za druhým, díky čemuž je lídrem tabulky střelců, když se s 21 brankami nachází i před Cristianem Ronaldem. Formu si přenesl i do reprezentace Itálie a stal se rekordmanem!

Italská Serie A za sebou má sice „pouze“ 28 kol, přesto již Fabio Quagliarella překonal svou střelecky nejplodnější sezonu. Tou byla kupodivu sezona předešlá. Zdá se, že italský veterán zraje jako víno a ve svých 36 letech má skvělá čísla. Za svou Sampdorii letos v lize odehrál 27 utkání, v nichž nasázel 21 gólů a přidal 7 asistencí.

Díky fantastické formě si vysloužil pozvánku do reprezentace, v níž si poslední start připsal v roce 2010, tedy před devíti lety! Poslední nominaci však zaznamenal v roce 2015, to se ale nedostal ani na lavičku náhradníků. Není tak divu, že si chtěl pocit nošení reprezentačního dresu po dlouhé době užít.

A jak se mu vedlo? V prvním utkání kvalifikace na EURO 2020 proti Finsku odehrál pouze deset minut, když naskakoval na hřiště za již rozhodnutého stavu 2:0 pro Italy.

Druhý zápas proti Lichtenštejnsku už začínal v základní sestavě a odehrál 72 minut, přičemž podal fantastický výkon. Na výhře Itálie 6:0 se podílel dvěma brankami a jednou asistencí. Ve 36 letech zkrátka famózní výkon.

Díky vstřeleným brankám pak Quagliarella vytvořil nový rekord. Stal se nejstarším střelcem v historii Squadry Azzurri. Překonal tak bývalého skvělého obránce Christiana Panucciho, který skóroval ve věku 35 let.


Celkově má Quagliarella v reprezentaci bilanci osmi vstřelených branek a pěti asistencí za 28 utkání. Zda-li bude ještě své statistiky rozšiřovat? Dá se říci, že Italové momentálně lepšího střelce k dispozici nemají a nadějní útočníci, kteří teprve pro reprezentaci rostou, se musí ještě pořádně vyhrát, aby dosáhli Quagliarellových kvalit.

Tudíž je velice možné, že tyto zářezy do pažby nebyly posledními z kopaček italského veterána. Doufejme, že mu forma i výkonnost vydrží co nejdéle, jelikož je radost jej sledovat. Navíc je skvělým vzorem pro každého, jelikož dokazuje, že nikdy nejste moc staří a nikdy není pozdě.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.