Spojte se s námi


Ostatní

„Za repre už si nekopneš!“ Ukrajinec Rakickij přestoupil do Ruska, fanoušci požadují odchod z nároďáku

Publikováno

dne

Vlnu kritiky ze strany ukrajinských fanoušků na adresu svého reprezentačního stopera spustil kontroverzní přestup. Devětadvacetiletý odchovanec Šachťaru Doněck Jaroslav Rakickij přestoupil do ruského Zenitu Petrohrad. Jenže to se vůbec nelíbí Ukrajincům, jejichž země vede se separatisty, údajně podporovanými Ruskem, vojenský konflikt.

Ukrajinský reprezentant Jaroslav Rakickij. (foto: zenit.ru)

Čtyřiapadesátinásobný ukrajinský reprezentant strávil celou svou dosavadní kariéru právě v dresu doněckého Šachťaru, kterému dopomohl k úspěchům v evropských pohárech a sedmi ukrajinským ligovým titulům. Podle ukrajinských médií Zenit za stopera zaplatil částku okolo deseti miliónů euro.

Ukrajina vede proti separatistům na území Donbasu rozsáhlé boje. Obviňuje přitom Rusko, že separatisty podporuje, což ruské zdroje odmítají. Konflikt si vyžádal již přes dvanáct tisíc mrtvých.

Jako olej do ohně působí i fakt, že vlastníkem petrohradského klubu je největší exportér zemního plynu na světě – společnost Gazprom. Tu z většiny ovládá právě ruská vláda.

Některá ukrajinská média, v čele s deníkem Kyiv Post, přinesla i informaci o možném vyřazení z reprezentačního kádru, kterou si na sociálních sítích žádají fanoušci. Rakitskij přitom ještě na podzim zasáhl do obou utkání s Českou republikou v rámci Ligy národů.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.