Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

Slovenská reprezentace má nového trenéra! Hamšíka a spol. nyní povede Pavel Hapal!

Publikováno

dne

Poté, co na lavičce slovenské reprezentace skončil Ján Kozák, se jeho pozice ujme Pavel Hapal, který naposledy působil jako trenér Sparty. Přičemž tento kroměřížský rodák už v letech 2015-2018 vedl reprezentaci Slovenska U21. K oficiálnímu představení má dojít ve středu.

Bývalého kouče slovenské jednadvacítky v pondělí schválil výkonný výbor Slovenského fotbalového svazu. Smlouva se však ještě bude teprve řešit, takže prozatím není známo, na jak dlouho bude kontrakt platný. Oficiální představení proběhne ve středu.

Předseda Slovenského svazu pak na tiskové konferenci prohlásil, že ve hře byli i jiní kandidáti, než-li Pavel Hapal, nicméně poslední den se nemluvilo o nikom jiném a tak byl Hapal schválen devíti z desíti možných hlasů. V Hapalův prospěch prý hrálo roli hlavně jeho působení u mládežnické slovenské reprezentace, se kterou byl úspěšný.

Hapal už na Slovensku působil několikrát. V letech 2007-2008 vedl Nitru, poté působil v letech 2009-2011 v Žilině, s níž vyhrál slovenský titul v roce 2010 a postoupil do základní skupiny Ligy mistrů v sezoně 2010/11. Poté ještě vedl Senicu a od roku 2015 byl trenérem slovenské jednadvacítky.

Se slovenskou jednadvacítkou se Hapal dokázal probojovat na Mistrovství Evropy 2017, kde Slovensko startovalo teprve podruhé v historii. Už tam pod ním působili někteří z hráčů reprezentačního „Áčka,“ například Škriniar či Lobotka.

První zápas jakožto trenéra seniorské reprezentace Slovenska čeká Hapala 16. listopadu v utkání Ligy národů proti Ukrajině a hned tři dny poté se ukáže v Praze při utkání s Českou republikou.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.