Spojte se s námi


Bowling

Začalo juniorské mistrovství Evropy v bowlingu, Češi třikrát v první desítce

Evropský šampionát v bowlingu pro hráče do 18 let oficiálně odstartoval soutěží dvojic. V Rakousku bojuje o cenné kovy celkem třicet federací včetně té české. Ta vyslala do boje čtyři chlapce a čtyři dívky, kteří v pondělí a úterý sehráli první soutěže, a to v párech.

Publikováno

dne

Evropský šampionát v bowlingu pro hráče do 18 let oficiálně odstartoval soutěží dvojic. V Rakousku bojuje o cenné kovy celkem třicet federací včetně té české. Ta vyslala do boje čtyři chlapce a čtyři dívky, kteří v pondělí a úterý sehráli první soutěže, a to v párech. Nejlépe se vedlo dvojici Ema Iwazawa a Pavla Žáčková, která skončila na osmém místě.

Po nedělním oficiálním tréninku a zahájení vstoupili do nového týdne první soutěží chlapci. Dopolední blok patřil z českého pohledu Ondřeji Prekopovi a Václavu Kordulíkovi. Každý z hráčů odehrál šest her a součet dvojice následně určoval pořadí.

Zkušená tuzemská dvojice předvedla hodně odlišný výkon. Zatímco pardubický Prekop se zařadil výkonem mezi nejlepší, Kordulíkovi bohužel první hrací den nevyšel. Celkově z toho bylo 18. místo a prostor pro zlepšení do dalšího pokračování mistrovství.

Druhou dvojici složili debutanti David Mojka a Jaroslav Zapletal. Na finálním výsledku ale první reprezentační účast nebyla znát. Oba bowleři zahráli v průměru více než 200 bodů na hru a nakonec obsadili skvělé deváté místo.

V soubojích o medaile se znovu ukázalo, kdo vládne evropskému bowlingu. Švédské páry získaly zlatou i stříbrnou medaili, novými mistry Evropy jsou Emil Svensson a Kevin Melin. Vicemistry se stali Robin Noberg a Carl Eklund

Skvělý úspěch zaznamenalo Slovensko, které zásluhou Davida Baraka a Šimona Jároše bere bronz. Druhé třetí místo putuje do Finska Luukasi Väänänenovi a Markusovi Lahtimu. Druhý jmenovaný se v rámci kvalifikace blýskl perfect game, tedy dvanácti striky v řadě.

Soutěž dívek ukázala zajímavé a hlavně nadprůměrné výkony českých hráček. Obě dvojice chvílemi bojovaly i o medailové pozice, radost z cenného kovu se ale nakonec nekonala. Jako první nastoupily Iwazawa se Žáčkovou a předvedly velmi konzistentní výkon.

Jejich celkový nához 2286 bodů stačil na osmé místo a rozhodně české fanoušky potěšil. Druhá dvojice, Julie Rácová a Eliška Brychová, směřovala ještě výše. Ve druhé hrací rundě chvíli držela druhé místo a směřovala k top 5.

Závěrečná hra znamenala propad hned za reprezentační kolegyně. Skvělou zprávou je ale vyrovnanost Češek, která bude klíčová pro soutěž týmů. V ní by obě tuzemské reprezentance mohly pokukovat po stupních vítězů.

Ani mezi dívkami nikdo nezastavil švédské barvy. Zlaté medaile získaly Maja Engberg a Elin Bergqvist, stříbro Elissa Mehmet a Kajsa Samuelsson. I oba bronzy zůstaly na severu, a to Norkám Jenny Mathiesen a Sanne Ørdal a Finkám Stelle Lökfors a Tiiamari Laukkanen.

I ženské souboje nabídly perfektní hru. V semifinále ji vytáhla Švédka Engberg, která všechny své hody přetavila ve shození deseti kuželek.

Další plánovanou soutěží jsou souboje čtyřčlenných družstev. Hrát se bude ve středu a ve čtvrtek, každý den odehrají hráči tři hry sami za sebe. První blok startuje v 9:00.

Zdroj: EYC 2023

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.