Spojte se s námi


Bowling

Na závěr druhá medaile! Krummerová cenným kovem z Masters uzavřela úspěšné ME juniorů v bowlingu

Na začátku bylo 152 hráčů, na poslední den zůstalo jen 48 z nich. 24 nejlepších dívek a chlapců bojovalo o poslední sady medailí v soutěži Masters. Do ní se kvalifikoval z českých bowlerů pouze Ondřej Prekop, bowlerky postoupily všechny.

Publikováno

dne

Na začátku bylo 152 hráčů, na poslední den zůstalo jen 48 z nich. 24 nejlepších dívek a chlapců bojovalo o poslední sady medailí v soutěži Masters. Do ní se kvalifikoval z českých bowlerů pouze Ondřej Prekop, bowlerky postoupily všechny. A orlickoústecká Eliška Krummerová opět ukázala, že patří k nejlepším juniorkám Evropy. Až ve finále soutěže Masters podlehla Norce Mathiesen a bere stříbro.

Pardubický hráč se v prvním kole postavil proti Emanuelovi Camponescovi z Itálie. V zápase na dvě vítězné hry nenechal náš hráč nic na náhodě a zvítězil po hrách 199:155 a 204:189 jasně 2:0. Ve druhém kole pavouka už na něj čekal mnohem těžší soupeř.

Celkově třetí z všech tří soutěží Nicholas Muscat z Malty. I tak ale Východočech sahal po postupu. Po prohře v prvním utkání dokázal vyrovnat stav na 1:1. A ve třetí hře ztratil výhru o pouhých sedm bodů. Při svém debutu tak zapsal osmifinále a dělené 9.-16. místo.

Dívky nastoupily do Masters v plné sestavě a hned začaly sbírat postupy. Zatímco Andrea Mazalová a Ema Iwazawa postoupit i s trochou smůly nedokázaly, Eliška Krummerová a Lucie Hrazdírová si vyházely osmifinále.

V něm turnaj skončil pro poslední jmenovanou. Blanenská hráčka nestačila na bronzovou medailistku ze soutěže jednotlivkyň Jenny Mathiesen z Norska. Rodačka z Ústí nad Orlicí se probojovala mezi posledních osm.

Tam se potkala se Švédkou Majou Engberg. A rozhodovat musela až třetí hra. Tu zvládla mladá Češka výborně a postoupila už mezi poslední čtyři hráčky soutěže Masters. Tím si zajistila minimálně bronz.

Ale orlickoústecká bowlerka pokračovala dál. V repríze loňského finále jednotlivkyň z Tillburgu porazila Slovinku Alju Bergauer a mohla snít o zlatém konci juniorské kariéry. Finálový zápas se už podle představ Češky nevyvedl.

V souboji s Norkou Mathiesen sice hrála skvělý bowling, na soupeřku to ale nestačilo. Hrami 216 a 243 se Seveřanka dostala k další medaili z ME juniorů. Stejně jako Krummerová, která se jako první juniorka v historii České republiky proházela ke dvěma cenným kovům na jednom mistrovství.

Šampionát tak končí s bilancí jedna stříbrná a jedna bronzová medaile. Několik skvělých individuálních výkonů také slibuje výborný turnaj příští rok ve Vídni, kam se ME přesouvá z Wittelsheimu.

Zdroj: EYC 2022 

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.